Først med ny korthekk-Volvo

Stadig flere vil leie korthekk-gravere og hjulgravere. Nå har Akershus Utleie AS fått overlevert den første Volvo-maskinen som kombinerer de to: EW150E.

David Kristianslund, Alfred Bakken og Dag Bjørnar Dønnum Jensen.

Akershus Utleie AS har kjøpt 100 Volvo-maskiner de siste 5-6 årene. F.v. markedssjef David Kristianslund i Volvo Maskin, Alfred Bakken i Akershus Utleie AS og distriktssjef Dag Bjørnar Dønnum Jensen i Volvo Maskin. (Foto: Jørn Søderholm)

– Denne har jeg trua på. Vi ser en økende etterspørsel etter korthekkmaskiner. Samtidig ser vi at flere enn før ønsker å leie hjulgravere. Da er denne midt i blinken. Ypperlig til grøfterensk og annet arbeid langs vei, for eksempel.

Utleiemarked i vekst

Alfred Bakke driver Akershus Utleie AS sammen med Ole Blakisrud.

Annonse

Som andre utleieselskaper opplever de et marked som bare øker og øker.

I skrivende stund har de 2600 enheter i stallen, fra Hilti-hammer til bulldoser. Tre hjulgravere får nå selskap av to eksemplarer av nye EW 150.

Ikke på tomta

Rett over påske sendes den ene direkte fra klargjøring hos Volvo Maskin ut til den første leiekunden. Bakken regner ikke med å se noe særlig til den nye korthekk hjulgraveren på tomta i løpet av sesongen.

Hurtigkobling til el og hydraulikk.

Denne hurtigkoblingen gjør det lynraskt å koble strøm og hydraulikk. – Større sjans for at tilten faktisk blir tatt av når det trengs, sier Dag Bjørnar Dønnum Jensen.

Det går mye i Volvo hos Akershus Utleie AS. På 5-6 år har selskapet kjøpt 100 anleggsmaskiner fra Volvo.

– Bare i år er det 25 maskiner. Det går unna, sier Alfred Bakken.

Distriktssjef Dag Bjørnar Dønnum Jensen i Volvo Maskin kunne ikke vært mer enig.