Gunnar Thorud fratrer i A-K maskiner

Styret i AK maskiner har besluttet å gjennomføre en endring i ledelsen av selskapet.

– Gunnar Thorud har ledet A-K maskiner siden 2008. Selskapet har i denne tiden utviklet seg til å bli en av de ledende aktørene i bransjen. På vegne av styret vil jeg rette en takk for hans sterke innsats. Vi ønsker Gunnar lykke til videre, sier styreleder Dag J. Opedal i en pressemelding fra selskapet.

– Jeg har hatt åtte spennende og inspirerende år i A-K maskiner. Jeg vil takke A-K maskiners dyktige medarbeidere samt våre gode samarbeidspartnere, leverandører og kunder, sier Gunnar Thorud.

Annonse

Som midlertidig adm. direktør tilsettes Hasse Iwarsson. Han er sivilingeniør og har bred nasjonal og internasjonal ledererfaring fra bl.a. Canon, Telenor og Catch Communication. Han har også vært rådgiver i Hartmark Iras/PA Consulting Group.

Styret har iverksatt arbeidet med å finne ny permanent adm. direktør.

A-K maskiner eies av Bertel O. Steen-konsernet. Eierne ser positivt på A-K maskiners vekstmuligheter og lønnsomhetspotensial. Selskapet viste fremgang i 2015, med et mindre underskudd enn i 2014. Styret er tilfreds med den iverksatte tiltaksplanen som viser resultater og som styrker A-K maskiners konkurransekraft.