80 prosent bedre BC knuseskuff

Heng denne på en passe stor graver. Vips, så har du en knuser som tar 110 tonn i timen. Atlas Copcos nye BC skuffeknusere blir hele 80 prosent bedre.

På Bauma 2016 presenterer Atlas Copco en ny generasjon BC-skuffeknusere med opptil 80 prosent høyere arbeidskapasitet enn forutgående modeller.

– Stor motstandsdyktighet mot slitasje og materialtretthet samt økt driftssikkerhet til tross for et betydelig lavere vedlikeholdsbehov gjør den nye generasjonen til en av de beste i klassen, sier Atlas Copco i en pressemelding.

Annonse

For mindre oppgaver

Atlas Copco BC 3700

BC 3700 er størst av de to nye. (Foto: Atlas Copco

Skuffeknuserne BC 2500 og BC 3700 er konstruert for bæremaskiner på 22–38 tonn.

De er rettet mot mindre oppgaver innen riving, gjenvinning og veibygging, ofte som et effektivt alternativ til en mobil knuser.

– Skuffeknuserne har en kapasitet på opptil 110 tonn/time og er svært fleksible med hensyn til rekkevidde. Avhengig av bæremaskinens mobilitet naturligvis, framholdes det i pressemeldingen.

Sirkulær knusesyklus

Det Atlas Copco kaller «en ny, sirkulær knusesyklus» gir den nye generasjonen BC-skuffeknuserne bedre ytelse og opptil 80 prosent høyere produktivitet enn tidligere modeller.

– Hva er en «sirkulær knusesyklus»?

Sirkel i stedet for eksenter

– En sirkulær i stedet for eliptisk (oval, eksentrisk) bevegegelse, som er vanlig på andre merker i markedet og ble brukt på vår egen tidligere modell. Det betyr at de to delene av knuseskuffa roterer i en sirkel. Dermed dyttes mer masse gjennom. Både øvre og nedre del er aktive i knusing mot hverandre, sier markedskommunikasjonssjef Tobias Siöström i Atlas Copco Construction Technique Scandinavia.

Det sirkulære bevegelsessmønsteret skal også gjøre det lettere å reversere knuseskuffa hvis noe setter seg fast.

Knuseskuffen har et avansert tvillingdriftssystem med to hydraulikkmotorer. Systemet gir godt moment allerede fra oppstarten. Fare for blokkeringer og sluring skal være redusert fra tidligere versjoner.

Snu rotasjonsretning

– En automatisk antilåsemekanismen sikrer kontinuerlig distribusjon av materialet, slik at også større biter føres i retning av skuffeåpningen. Hvis stein setter seg fast kan rotasjonsretningen snus for å fjerne eventuelle blokkeringer, sier Atlas Copco.

Partikkelstørrelsen (granulometri) på de nye skuffeknuserne justeres med åpningsutløpet. Det krever verken spesialkompetanse eller –verktøy.