Vibrerende rippere fra Normas

Effektivitet og arbeidsmiljø i samme redskap, lover leverandøren.

– Vi er veldig glade for å kunne presentere dette redskapet i Norge. Ikke bare er det effektivt og enkelt å håndtere, men det bidrar også betydelig til et bedret arbeidsmiljø. Vi har hatt agentur på hammere i 17 år, så dette fletter seg fint inn i sortimentet vårt. Arbeid med tele og dårlig fjell blir effektivt med disse verktøyene.

Kostandspesparende

Det sier daglig leder Frode Holmeng i Normas i en pressemelding fra selskapet. Holmeng er overbevist om at den vibrerende ripperen selskapet nå presenterer kommer til å gjøre mye for både effektivt arbeid og arbeidsmiljø hos maskinførere her i landet. Redskapet vil også kunne bety redusert slitasje på makinparken, og dermed også kostnadsbesparende.

Annonse

– I forhold til å bruke en ripper-klo på tele, vil dette produktet gjøre en raskere og bedre jobb. Det samme gjelder også om vi ser på dårlige fjellpartier i grøfter, for eksempel. Dette dreier seg altså om en vibrerende ripper produsert av Socomec, og som vi har fått agenturet på i Norge, sier Holmeng videre.

Utvider kundegruppen

– Dette er et redskap som passer på 21-35 tonns gravemaskiner, og som er et spesialverktøy for rensking av løse og dårlige fjellmasser. Her kan vi snakke om alt fra rensking av tunneler og fjellskrenter ved veier til andre oppgaver som innebærer rensking av fjell som ligger i dagen, og som er av så dårlig kvalitet at man ønsker å rydde opp. Som kjent gjelder det en rekke steder her i landet, og vi har sett at det er blitt stadig sterkere fokus på slike reparasjonsarbeider. Dessuten vet vi at det er under utvikling rippere fra samme produsent som vil passe til mange av de mindre gravemaskinene på markedet, noe som vil utvide kundegruppene vår vesentlig, sier Holmeng.

– Vibreringsverkøyet skaper en energi som forplanter seg til «tannen» som brukes konkret for å rense fjellet. Dermed blir den eneste slitedelen denne tannen som er i kontakt med selve fjellet. Den vil slites ned over tid, men er veldig enkel å bytte. Og siden den er laget av spesialherdet stål, snakker vi heller ikke om hyppige skifter, slår Holmeng fast.