Smågravere med flere hydrauliske linjer

LOEN: Jepp, det er Eurocomach. Johannes Vinge i Vinge Maskin AS hadde med seg to maskiner av det merket til Loendagene. Èn helt ny og èn nesten ny.

Eurocomach ES85SB4

Eurocomach ES85SB4 testes i Anleggsmaskinen nr 10. Her er den utstilt på Loendagene. (Foto: Jørn Søderholm)

Oppgradert åttetonner

Vi tar den nesten nye først: Eurocomach ES 85 SB4, med steg IV-motor og oppgradert førermiljø. Den ble første gang vist i Norge på vårens Vei og anlegg.

Åttetonneren – den er egentlig nærmere ni – har tre hydrauliske linjer helt fram til stikka. Dermed får den flere hydrauliske muligheter mer integrert i maskinen.

Annonse

– Ventilen som styrer tilten sitter på sentralen i stedet for framme på stikka. Det blir mer stabilt sånn, sier Johannes Vinge.

Den maskinen har vi forresten testet. Les testen i Anleggsmaskinens oktoberutgave, som er rett rundt hjørnet. Abonnement bestilles her.

Kompakt hengergraver

Eurocomach ES28.2 ZT.

Superkompakt: Eurocomach ES28.2 ZT. Akkurat på riktig side av lovlig hengervekt, med én skuff. (Foto: Jørn Søderholm)

Den andre og enda nyere var superkomptakte Eurocomach ES 28.2 ZT.

Den er i en tilhengervennlig vektklasse; et par hundre kilo under tre tonn. Men den har også et par større ”brødre” på opptil fire tonn.

Et fellestrekk er at de har to hydraulikklinjer helt fram. Det gjør det enklere å montere rototilt. Det er viktig for kundene.

– Vi selger nesten ikke maskiner i denne klassen uten rototilt, sier Johannes Vinge.

Vinge Maskin AS benyttet for øvrig Loendagene til å markedsføre at selskapet har skaffet seg en ny forhandler i Stavanger-området. Der har Nesvik Maskinsalg kommet inn som forhandler for Vinge, i tillegg til å drive egen entreprenørvirksomhet.