Nøsted kjøper løftefirma fra konkursbo

KRAGERØ: – Nøsted Gruppen har inngått en avtale med aksjonærene i Marwin Løfteteknikk AS om å overta samtlige aksjer.

Dermed får Marwin Løfteteknikk AS et økonomisk fundament som sikrer videre drift og opprettholdelse av arbeidsplasser, opplyser kjettingprodusenten Nøsted Kjetting AS i en pressemelding.

Marwin Løfteteknikk AS er lokalisert i Kragerø kommune og har en avdeling i Stavanger.

Annonse

Eneste som berger livet

Selskapet hadde i 2014 en omsetning på 24 mill kr.

Med dette oppkjøpet er løfteteknikk-selskapet den eneste delen av Marwin-gruppen som fortsetter drift etter at fem andre selskaper i konsernet har gått konkurs. Dette inkluderer morselskapet Marwin Group AS, og Marwin Mekaniske AS.

Sistnevnte har et samarbeid og husleieforhold med skuffeprodusenten Gjerstad Products.

Spiller ikke stor rolle

– Spiller ingen kjempestor rolle for oss. Vi tror ikke vi kommer til å merke så mye til det, sier Gjerstad-sjef Tor Kjetilson Moe til Aust-Agder Blad.

Overfor Anleggsmaskinen understreker han at Gjerstad ikke har noe som helst juridisk forhold til Marwin-systemet.

– Gjerstad har ingen relasjoner, eierskap eller noe med Marwin å gjøre, annet enn at de har leid deler av våre lokaler og bistått oss i noe produksjon til ettermarkedet, sier Tor Kjetilson Moe.

Nøsted Gruppen forventer et tøffere marked fremover og satser offensivt for å styrke posisjonen.

– Vi ser optimistisk på mulighetene til Marwin Løfteteknikk AS fordi de markedsmessige aktiviteter passer strategisk inn med våre produksjonsaktiviteter og planer for å økt markedstilgang. Dette medfører også at produktporteføljen økes og gir mulighet for innpass i nye markedssegment, sier Nøsted i pressemeldingen.

Agentur på løfteslings

Marwin Løfteteknikk AS har blant annet norsk agentur på produksjon og salg av løfteslings fra Slingmax.

Overtakelsen av selskapet er organisert ved at Marwin Løfteteknikk AS blir et heleid datterselskap av Kjættingfabriken AS, som igjen er heleid av Nøsted Kjetting AS.

Nøsted Kjetting AS eier også Mandal Maskinering AS og Igland AS i Norge. I tillegg har konsernet bedrifter i Sverige, Litauen og Canada og Kina.

– Totalt sett har Nøsted Gruppen en meget sterk økonomisk og teknisk struktur som er bygd opp gjennom flere tiår basert på langsiktige strategier og gode markedsmessige tilpasningsevner. Kjøpet av Marwin Løfteteknikk AS bygger videre opp under dette, sier Nøsted.