LNS permitterer

Leonhard Nilsen & Sønner AS (LNS) – et av Nord-Norges største selskaper – sliter med sysselsettingen.

Siden august har LNS sett seg nødt til å permittere 23 ansatte, ifølge nettavisen Nord24.

Adm. dir. i LNS, Frode Nilsen skriver på selskapets egne nettsider at anbudsfangsten har vært av det svært magre slaget hittil år.

Annonse

Beintøft

– Vi kan ikke skryte på oss å ha fått et eneste større anbud så langt i år. Når vi da i tillegg har avsluttet et stort prosjekt samt hatt gjennomslag på flere andre prosjekter samtidig sier det seg selv at vi sliter med sysselsettingen, skriver han.

– Konkurransen er beintøff. Jeg har tidligere vært inne på at norske entreprenører har økt kapasiteten betydelig, samtidig med at mange utenlandske aktører har kommet inn i markedet og har gitt priser på prosjekter som de i varierende grad har hatt kompetanse på. Dette er LNS’ og bransjens hovedutfordring nå, skriver han videre.

Maksimalt uheldig

LNS-sjefen legger heller ikke skjul på at situasjonen er tung for ham personlig.

– Jeg kan forsikre om at permitteringene berører meg personlig. Dette oppleves som veldig tungt. Jeg kan forsikre alle om at vi gjør alt som er mulig for at vi skal få nye oppdrag. Vi har vært maksimalt uheldig, men nå er det faen meg vår tur! slår han fast.

Kan snu fort

Til tross for den vanskelige situasjonen, velger selskapet foreløpig ikke å si opp noen.

– Det skal imidlertid svært lite til for at det hele snur, og derfor velger vi ikke å gå til oppsigelser, skriver Nilsen.