Hun er sjefen for Nye Veier AS

Styret i Nye Veier AS har ansatt Ingrid Dahl Hovland som adm. dir. i Nye Veier AS. Hun kommer fra stillingen som adm. dir. i Spenncon AS.

Ingrid Dahl Hovland har tidligere ledet boligdivisjonen i Selvaag Gruppen og før dette ledet en landsdekkende enhet i Veidekke, med ansvar for entreprenørtjenester innen vei- og tunnelbygging. Starten av karrieren var som prosjektansvarlig for utbyggingsprosjekter i Statens vegvesen.
Hovland er utdannet sivilingeniør fra NTNU i Trondheim

Interimselskapet Nye Veier AS ble stiftet i mai i år. Selskapets styre skal ha et operativt selskap på plass fra årsskiftet 2015/2016. Nye Veier AS skal være et eget utbyggingsselskap for utvalgte prosjekter på hovedvegnettet. Selskapet er et fullt ut statlig aksjeselskap. Samferdselsdepartementet forvalter statens eierinteresser i selskapet.

Annonse

– Jeg gratulerer Nye Veier AS med et godt valg av administrerende direktør. Ingrid Dahl Hovland er kjent som en erfaren leder med bred og solid erfaring fra industri- og entreprenørvirksomhet. Fra arbeid i lederstillinger i både entreprenørbransjen og i Statens vegvesen har hun også god erfaring når det gjelder større utbygginger innenfor vegsektoren, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, i en pressemelding.

– Dette er en unik mulighet. Trygge veier og rasjonell infrastruktur er viktig for å utvikle industri, arbeidsplasser, by og tettsteder i vårt langstrakte land. Å få være med å bygge opp det nye selskapet er noe jeg virkelig ser frem til å gå i gang med. På en kostnadseffektiv måte skal vi sørge for at det bygges tryggere veier som bidrar til kortere transporttid, sier Ingrid Dahl Hovland.

Hovland tiltrer stillingen senest 1. desember 2015.