Ny Ford Ranger pickup Europa-debuterer

Fords nye Ranger pickup får Europa-debut på høstens internasjonale bilutstilling i Frankfurt.

Det som preger nykommeren er nytt og dristig design, banebrytende teknologier og forbedret drivstoffeffektivitet, ifølge en pressemelding fra Ford Motor Norge.

– Med nye Ranger har kundene en uslåelig kombinasjon av 4×4-fremkommelighet, iøynefallende design og premium utstyrsdetaljer, sier Johnny Løvli, salgsansvarlig for nyttekjøretøy hos den norske Ford-importøren.

Annonse

– Ranger er klar for enhver utfordring – med optimalisert drivstoffeffektivitet, tilhenger- og nyttelastkapasitet og klasseledende evne til å ta seg frem på dypt vann.

Forbedret dieselmotor

Nye Ranger tilbyr Auto-Start-Stop-teknologi og elektrisk styring som bidrar til å senke drivstofforbruket med opptil 17 prosent sammenlignet med dagens modell.

Det forbedrede dieselmotorprogrammet består av 130- og 160 HK-varianter av Fords nyeste 2.2-liters TDCi dieselmotor og den 5-sylindrede 3.2-litersmotoren med 200-hester. På den nye serien kan kundene velge mellom 6-trinns manuell giring og automatgir

Alle modellene byr på vesentlig drivstoffreduksjon. Eksempelvis forbruker 160-hesteren 0,65 l/mil med et CO2-utslipp på 171 g/km, sammenlignet med 0,78 l/mil og 206 g/km CO2 i utgående modell.

Med evne til å kjøre gjennom vanndybder på opptil 80 cm, og en bakkeklaring på 23 cm er Ford Ranger utformet og konstruert for å håndtere selv ekstreme terreng. Den har 28 graders innkjøringsvinkel og 25 graders utkjøringsvinkel.

På firehjulsdrevne modeller sørger en elektronisk kontrollert overføringskasse for at sjåføren kan skifte fra bakhjulsdrift til 4×4 mens bilen kjøres med en hastighet på opptil 120 km/t. For mer dreiemoment i lave hastigheter eller ved kjøring i utfordrende terreng kan sjåføren kople inn firehjulsdrift med lavserieutveksling. En elektronisk styrt differensiallås bidrar også til forbedret veigrep under vanskelige kjøreforhold. Ranger kan også trekke tilhengere på opptil 3,5 tonn i tillegg til kjøretøyets eksepsjonelle nyttelastkapasitet.

– For kunder som jakter på en pickup som innfrir deres ønske om spenning og opplevelse er nye Ranger Wildtrak den komplette pakken. Det er den tøffeste, smarteste og dristigste Wildtrak vi noensinne har bygget, sier Johnny Løvli.