Regionvegsjef Helge Eidsnes (t.v.) gratulerer konsernsjef Arne Giske i Veidekke med den største veikontrakten så langt i Statens vegvesen. (Foto: Geir Brekke).Regionvegsjef Helge Eidsnes (t.v.) gratulerer konsernsjef Arne Giske i Veidekke med den største veikontrakten så langt i Statens vegvesen. (Foto: Geir Brekke).

Største veikontrakt signert

Regionvegsjef Helge Eidsnes og konsernsjef Arne Giske i Veidekke signerte tidenes største veikontrakt for Statens vegvesen.

Kontrakten på strekningen mellom Svegatjørn i Os og Fanavegen i Bergen omfatter det meste av veilengden på prosjektet E39 Svegatjørn–Rådal, og har en verdi på knappe 2,3 milliarder kroner.

Viktig E39-strekning

– Kontrakten har stor samfunnsmessig betydning, både lokalt, regionalt og nasjonalt, sa regionvegsjef Helge Eidsnes i forbindelse med signeringen 28. august.

Annonse

Prosjektet inngår i arbeidet med utvikling av fergefri E39, og gir samtidig moderne motorveistandard mellom Bergen og Os.

23 km tunnel

Kontrakten Svegatjørn–Fanavegen gir tilsammen ca. 23 km med tunnel – det meste med to parallelle løp. Det betyr utsprenging av 1,8 mill. kubikk med tunnelmasse.

Byggestart for denne kontrakten er 1. oktober. Fra før er det tildelt kontrakt til Implenia på nordre delen av prosjektet, Rådal–Nordås–Flyplassvegen. Her er det planlagt markering av byggestart 3. september.