NCC med «asfaltshow» på Norsk vegmuseum

Søndag 9. august arrangerte Norsk vegmuseum på Hunderfossen sin årlige familiedag for store og små. Ett av temaene denne gang var asfalt og legging av dette.

I den forbindelse ble NCC kontaktet for å høre om de kunne stille med folk og utstyr for å demonstrere asfaltlegging for publikum. NCC kastet seg på ballen og møtte opp med både maskiner og mannskap og ikke minst nylaget asfalt på en søndag morgen.

Asfalten ble hentet på Hadeland av Ottar Hundseth i dagens blankeste lastebil, og det var fullt av skuelystne som fikk se hvordan asfaltlegging gjøres og hvilke oppgaver som kreves av et arbeidslag. Museets speaker, Åsmund J. Sletten, intervjuet NCCs Olav Semb underveis slik at de fremmøtte fikk mye god informasjon om alle prosessene omkring asfalt, legging, valsing HMS, transport og mye mer. Formidling er viktig for vegmuseet, og ved å kunne demonstrere samtidig som det forklares fester kunnskapen seg lettere.

Annonse

I tillegg til maskiner og asfalt hadde Trine Simonsen fra NCCs laboratorium tatt med seg borekjerner, bitumen, asfaltprøver og mye annet spennende som de besøkende kunne undersøke og ta og føle på. Her fikk publikum anledning til å lære mye om asfalt, hva den består av og hvordan den lages.

At publikum ble engasjert var lett å se, for da asfalten var lagt og maskinene stoppet ble både laboratorium og maskiner omsvermet av store og små. Den nylagte asfalten ble «testet», maskinene ble prøvesittet og ikke minst var det spennende for mange å prøvekjøre en ekte «hoppetusse». Stor stas for mang en fremtidig asfaltarbeider. Rekruttering er viktig!

Foruten Olav Semb, Ottar Hundseth og Trine Simonsen stilte NCC opp med Bjørn Aasmund Vaa, Mattis Wiik, Bror Hemnes og Per Martin Kure.
Stor takk til NCC som var med på å gjøre årets familiedag til en suksess for de 2500 besøkende.

Norsk vegmuseum