Leverer 500 000 liter smøremidler til Hurtigruten

Univar skal levere over 500 000 liter med smøremidler i året til de 11 Hurtigruten-skipene skipene som seiler opp og ned norskekysten.

Univar, som er makrodistributør for Shells smøremidler i Norden, har levert marineprodukter fra Shell til Hurtigruten siden 2011, og fornyet nylig avtalen.

– Det er viktig at alle skipene til Hurtigruten går så smertefritt som mulig, og derfor er gode smøremidler viktig. Vi leverer rundt 500 000 liter smøremidler til Hurtigruten i året. Hovedproduktet er Shell Gadinia AL40 som er en motorolje, men vi leverer også en rekke andre smøremidler, forteller Børge Eivind Skagen fra Univar i en pressemelding fra selskapet.

Annonse

Hurtigruten AS er den originale kystruten siden 1893, og i dag består flåten av 13 skip. Selskapet bringer gods, lokale passasjerer og turister til 34 havner langs den unike norskekysten mellom Bergen og Kirkenes – hver dag hele året. Kystruten mellom Bergen og Kirkenes er 2400 km lang, og å reise denne ruten med Hurtigruten tar fem dager. Hurtigrutens explorerskip MS Fram seiler i Antarktis, ved Spitsbergen og ved Grønland. Høsten 2016 vil også MS Midnatsol seile til Antarktis.

For at skipene skal gå problemfritt er det viktig med gode smøremidler, og Hurtigruten er fornøyd med samarbeidet med Univar.

– God kvalitet på smøremidlene er svært viktig for oss, og derfor ønsket vi også å forlenge avtalen med Univar, sier Erik Larsson, innkjøpssjef hos Hurtgiruten.