Feiret ett år uten fraværsskader

Denne uken kunne Stangeland Maskin AS markere ett helt år uten fraværsskader. De 630 medarbeiderne feiret med kake.

Lørdag 1. august 2015 var det 365 dager siden Rogalands største entreprenør hadde fravær på grunn av arbeidsskade. Det ble som seg hør og bør feiret med marsipankake. Til bedriftens nettsider hadde daglig leder Olav Stangeland følgende kommentar om hvordan de har klart det.

– Syv års målretta, systematisk og hardt arbeid har gitt resultat, sa han.

Annonse
De 630 medarbeiderne kunne feire med kake. (Foto: Stangeland Maskin).

De 630 medarbeiderne kunne feire med kake. (Foto: Stangeland Maskin).

Olav Silde, HMS-K-sjef i Stangeland Maskin, forklarte HMS-suksessen på denne måten:

– Det handler først om å identifisere og være ærlige om utfordringer. Så har vi satt oss klare mål og laget realistiske, men krevende planer for å nå disse målene. Vi har en tydelig, synlig og krevende ledelse som involverer og engasjerer den enkelte for å skape eiendomsforhold og forpliktelse. Bedriften har et bevisst forhold til å bygge kompetanse samtidig som vi arbeider hardt og utholdende. Arbeidet vårt blir kontinuerlig evaluert og justert. Vi er bevisste på å informere og motivere gjennom en tett intern dialog. Og ikke minst så prøver vi å synliggjøre at det er økonomisk lønnsomt og effektivt å arbeide sikkert.