Påvirkes ikke av økonomisk krise

Bauma

Sted: München, Tyskland

Når: 11.-17. april 2016

Utstillere: 3 400

Annonse

Areal: 605 000 kvadratmeter

Besøkende: 500 000

MÜNCHEN / STOCKHOLM: – Alle aktører i denne bransjen ser fram til Bauma. Der er der man viser sine nyheter for markedet. Det gjelder også oss.

Det sa Jörg Unger på en pressekonferanse i Stockholm i går. Han er president i komprimeringsutstyrsprodusenten Bomag.

Produsent

Sjefene i Bauma.

Bauma-ledelsen. F.v. Jörg Unger i Bomag og VDMA, Klaus Dietrich i Messe München og infosjef Sabine Wagner i Bauma 2016. (Foto: Jørn Søderholm)

På pressekonferansen snakket han på vegne av VDMA, en organisasjon for tyske maskin- og utstyrsprodusenter. VDMA samarbeider med Messe München om å arrangere Bauma, verdens største messe for utstyr til bygg og anlegg.

Ja, egentlig den største messa i verden uansett kategori.

Krise?

Bomag-sjefen er som de fleste andre forretningsdrivende opptatt av en nokså urolig situasjon i verden. Men generelt og globalt sett er han ikke særlig bekymret.

– Bransjen globalt sett er fortsatt stabil. Det bildet vi ser i media er mer negativt enn fortjent. Kina sliter og Russland har trukket seg inn i seg selv. Det går bra i USA og Canada. Det går bra i Nord-Europa, ikke så bra i sør, men totalt sett okei i Europa. 2016 kan bli et greit år totalt, med en énsifret oppgang. Den skandinaviske bransjen er sterk og har en stabil vekst på 2-2,5 prosent. Det er et sterkt og stabilt marked som er interessant for aktører fra hele verden, sa Unger.

Nyheter

Han lover at Bauma 2016 som foregående messer vil være et sted med store mengder nyheter og innovasjoner, både fra Bomag og nær sagt alle øvrige utstillere.

Forrige Bauma ble arrangert i 2013, og slo alle tidligere rekorder.

Kina og Russland

Messesjefen sjøl heter Klaus Dietrich, og er administrerende direktør for Messe München. Han tør ikke love besøksrekord. Til det er situasjonen i spesielt Kina og Russland for uoversiktlig.

Men selv om de to landenes henholdsvis drøyt 3000 og drøyt 11 000 besøkende skulle holde seg hjemme ligger det uansett an til en halv million besøkende.

Utstilling

– Alle utstillingsplassene er bestilt og betalt. Utstillingen vil ha omtrent samme layout og fordeling som sist, sier Klaus Dietrich.

Den bokstavelig talt største nyheten til neste års messe er at gruvedrift har blitt en større og viktigere del av messen.

Gruve

Nå får næringen med det største og tyngste utstyret for masseforflytning en egen utstillingshall, i tillegg til at mange av utstillerne på messa for øvrig også viser utstyr som egner seg i gruver.

– Bauma 2016 vil IKKE bli påvirket av de økonomiske rystelsene vi ser i verden nå, gjentar messesjef Klaus Dietrich.

 

Reise

MEF og Anleggsmaskinen arrangerer reise til Bauma for medlemmer og lesere. Det skjer i samarbeid med Messereiser.

MEF-medlemmer, ikke-medlemmer, leverandører og andre som har tilknytning til bransjen er velkommen til å delta på turen. Et besøk på Bauma gir en god anledning til å se nyheter og utvikling innenfor anleggsteknikk, samt til å treffe kolleger i bransjen.

Reisealternativer:

  • Tur 1: Søndag – onsdag 10. – 13. april
  • Tur 2: Onsdag – lørdag 13. – 16. april
  • Tur 3: Onsdag – søndag 13. – 17. april

Vi har forhåndsreservert rom på flere hoteller i München, sentralt ved jernbanestasjonen i byen. Derfra er det kun 20 minutter med U-Bahn til messeområdet.