Full gass i sommer

Store deler av bygg- og anleggsbransjen har tatt sommerferie, men Trimble- og Spectra-importøren Norgeodesi AS har travle tider.

Årlig kontroll

– Mange av de som har serviceavtale hos oss – og har de fleste av våre kunder – sender inn sine totalstasjoner og GPS-GNSS instrumenter med målebøker til årlig kontroll og service. Da passer det best for dem å sende det inn i sommerferien. Men dette er vi vant til, så vi har bemanning på plass på service og support. Og på avdelingskontorer, sier Norgeodesi-sjef Joh Einar Solhaug.

Nytt

Sommeren kan også være tiden for å sette seg inn i nye ting. For Norgeodesis del kommer det flere nyheter fra Trimble og Spectra som skal være klare til salg etter sommerferien. Da må dataflyt, pakkeløsninger og testing være unnagjort når ferietiden er slutt.

Annonse

Drone

Trimbles nye multirotor drone er en av disse. Produktet kommer fra tyske Service Drone, som ble oppkjøpt av Trimble for ikke lenge siden.

UAV-en skal gjør det enklere og rimeligere enn noen gang å lage 3D-modeller med stor nøyaktighet fra luften. Nylig var Ole Jostein Lefstad på sertifisering og testing med denne i Tyskland. Han er produktansvarlig UAV i Norgeodesi.