Volvo Trucks lanserer posisjonstjeneste

Volvo Trucks’ posisjonstjeneste, Posisjonering+, gjør det mulig å følge med på lastebilens posisjon i sanntid.

Tjenesten er spesielt nyttig eksempelvis for kunder som har tidskritiske transportoppdrag eller som transporterer kostbare varer, skriver Volvo Trucks i en pressemelding.

Det er alltid viktig at transporten ankommer til riktig tid, men for tidskritiske transportoppdrag kan det være helt avgjørende for å beholde en transportavtale. Med Posisjonering+ er det mulig å spore lastebilens geografiske posisjon, minutt for minutt. Det er et hjelpemiddel som skaper de nødvendige forutsetningene for effektivere logistikk.

Annonse
Reality Road: Volvo Trucks’ nye tjeneste Posisjonering+, gjør det mulig å identifisere den geografiske plasseringen til lastebilen, minutt for minutt. Dette ble gjort i den nye serien til Volvo Trucks, Reality Road. Sjåfør: Jens Karlsson.

Reality Road: Volvo Trucks’ nye tjeneste Posisjonering+, gjør det mulig å identifisere den geografiske plasseringen til lastebilen, minutt for minutt. Dette ble gjort i den nye serien til Volvo Trucks, Reality Road. Sjåfør: Jens Karlsson.

Når tidsplanlegging betyr alt

– Ett godt eksempel er betongbransjen. Tidsplanlegging betyr alt; lastebilen må være på plass på minuttet for å ta i mot betonglasten. Ved blanding av betong, justeres blandingen individuelt for å samsvare med tiden som er påkrevd for lasting samt nødvendig tid for levering og støping. Med Posisjonering+ er det mulig å bestemme nøyaktig når lastebilen kommer frem og å forberede betongblandingen i forhold til dette, sier Johan Östberg, produktspesialist hos Volvo Trucks.

Flere fordelsmessige funksjoner

I tillegg til funksjonen for sanntidsposisjonering, er det også mulig å definere et geografisk område, en reiserute eller et helt land og motta meldinger hver gang en av lastebilene passerer gjennom disse definerte områdene. Dette er spesielt nyttig for lagerstyring og -drift, der personalet må vite når en lastebil ankommer og når den kjører videre slik at de kan iverksette nødvendige tiltak. For visse typer transport gir posisjoneringstjenesten også andre fordeler.

– Hvis en lastebil avviker fra reiseruten, sender systemet en varsling. Dette skaper et tryggere og mer sikkert arbeidsmiljø for sjåfører som transporterer kostbare varer, sier Östberg.

Fakta: Posisjonering+

  • Posisjonering+ er et supplement til Dynafleet Positioning – en del av Volvo Trucks’ flåtestyringssystem Dynafleet.
  • Posisjonering+ gir informasjon om sanntidsposisjon fra minutt til minutt og er på den måten til hjelp ved tidskritiske transportoppdrag.
  • Med denne tjenesten er det også mulig å definere et geografisk område, en reiserute eller et helt land og motta meldinger hver gang en lastebil passerer gjennom disse definerte områdene.