Veidekke kjøper svensk entreprenør

Veidekke er enig med REKAB Entreprenad AB og deres eiere Lemminkäinen om å overta REKABs entreprenørvirksomhet i Uppsala med virkning fra 1. juli.

Virksomheten består av 17 funksjonærer og 30 fagarbeidere og har en årlig omsetning på cirka 150 millioner SEK.

Uppsala, som ligger 70 kilometer nord for Stockholm, er et meget interessant marked for Veidekke, skriver selskapet i en pressemelding, og overtagelsen innebærer en ønsket utvikling av byggevirksomheten for Veidekke Bygg Stockholm. Samtidig får Veidekke Bostad nå mulighet til å overta en attraktiv og ferdig regulert boligeiendom på 13.000 m2 med planlagt salgsstart til høsten.

Annonse

– Gjennom overtagelsen av REKABs virksomhet forsterker vi vår tilstedeværelse og kompetanse i Uppsala-området. Overtagelsen er i tråd med Veidekkes strategi om å vokse i Sverige, og vi ønsker de ansatte varmt velkommen til oss, sier Anders Arfvén, som leder Veidekkes byggevirksomhet i Sverige.

– Med Veidekke som eiere får REKABs virksomhet i Uppsala en sterk eier som har kapasitet til å bidra til fortsatt vekst og utvikling. Vi ser med spenning og stor entusiasme frem til å bli medarbeidere i Veidekke, sier Anthony Norén, leder av REKAB i Uppsala.