Nye Rammer-hammere

Sandvik Construction presentere fire nye Rammer-modeller.

– Dermed kan våre kunder velge mellom hydraulikkhammerløsninger tilpasset enda flere bæremaskiner og bruksområder, sier Sandvik i en pressemelding.

Kundekrav

Annonse

De nye modellene, som er utviklet på grunnlag av eksisterende modeller for å imøtekomme spesifikke krav fra kunder.

De nye modellene er minstemann Rammer 155, Rammer 1322, den største av Sandviks små hammere; og Rammer 1655 og 2166, som begge er en del av serien av mellomstore hammere.

90 kg tunge Rammer 155, den siste i «55-familien», passer til bæremaskiner på 0,8–1,8 tonn.

Frigjøring av trykk

– Den viderefører den velprøvde slagenheten med PRS-systemfor frigjøring av trykk. Meislene er de samme som for Rammer 111. Enheten er forseglet med spesielle sideplater som gjør at man enten kan montere den med en påboltet festeplate eller boltmontere den rett på koblingen. Det gjør den ideell til utleieformål, sier Sandvik.

Straks de var ferdige med den minste gikk Rammers designteam i gang med å forbedre den største modellen blant de små: Rammer 1322.

Huskonstruksjon

I likhet med minstemann er Rammer 1322 basert på en velprøvd slagenhet- og huskonstruksjon. Driftsvekt er 850 kg, som gjør hammeren passende til bæremaskiner på mellom 9 og 15 tonn.

Et helt forseglet hus med flat topp innkapsler slagenheten fra Rammer S29, som fungerer etter CBE-prinsippet, og som muliggjør bruk innenfor et bredt oljemengdeområde og enkel installasjon.

– Rammer 1322 leveres også komplett med et bredt utvalg meisler for alle bruksområder, lover Sandvik.

Mellomstore

Rammer har også utvidet utvalget av mellomstore hammere med modellene Rammer 1655 og 2166. I likhet med populære Rammer 2577 har disse to nye modellene et kraftig hus, RamValve, Ramdata II, VIDAT sidebolter og en innebygd trykkbegrensningsventil.

  • Rammer 1655 – 1080 kg – bæremaskiner 12–21 tonn
  • Rammer 2166 – 1400 kg – bæremaskiner 16–27 tonn.

– For ytterligere driftsfleksibilitet kan disse modellene bestilles med Ramlube II, Soft Blow Sensor som reduserer kraft og frekvens ved mykere stein Idle Blow Protector tomslagsbeskyttelse som tilleggsutstyr, opplyser Sandvik Construction.

Video: Rammer 2155, en modell som ikke er omfattet av fornyingen.