Ny drone fra Norgeodesi

Norgeodesi utvider porteføljen innen fotogrammetri til oppmåling, og lanserer dronen Multirotor.

Norgeodesi introdserte droner i Norge for oppmålingsbransjen på Vei og Anlegg for tre år siden. Det vingebaserte systemet Gatewing X100 er nå videreutviklet til et fullautomatisert høyhastighetssystem, Trimble UX5.

– Metoden er nå anerkjent og vi kan nå presentere det unike systemet Multirotor som del av vår portefølje, der transport og montering innen bygg og anleggindustrien nå også er mulig, i tillegg til kartlegging, oppmåling og inspeksjoner, skriver selskapet i en pressemelding.

Annonse

Filminnspillinger

Ifølge pressemeldingen ble Multirotorsystemet i utgangspunktet spesialdesignet til krevende filminnspillinger, med bruk av bl.a. det høyteknologiske Canon EOS-1D C, Blackmagic 4K Cinema-kameraet. Nå benyttes Multirotor med sin stabilisatorteknologi også til andre krevende oppgaver.