CE-merket skyvegrind til byggeplass

OSN Anleggsikring med fleksibel løsning i henhold til gjeldene HMS-krav.

OSN Anleggsikring har fokus på trygge sikringsløsninger til bygge- og anleggsplasser, og tilbyr nå CE-merket skyvegrind. Grinden er montert på betongfundament, og kan enkelt flyttes ved behov. CE-merkingen innebærer at grinden har en motoriseringspakke som er i henhold til gjeldene krav til helse, miljø og sikkerhet.

Strenge sikkerhetskrav

– Vi ønsker at våre kunder skal være trygge på at de løsningene de benytter på sin bygge- og anleggsplass tilfredsstiller HMS-kravene. Sikre løsninger er viktig for oss, og en CE-merking på vår mobile skyvegrind var derfor viktig å få på plass. Med denne løsningen har vi et svært godt alternativ til de som ønsker en rimelig skyvegrind, som samtidig tilfredsstiller strenge sikkerhetskrav, sier daglig leder i OSN Anleggsikring, Frode Rastad, i en pressemelding fra selskapet.

Annonse

Motoriseringspakken er tilpasset nordiske forhold, og inkluderer fire klemlister, fotoceller, varsellampe og 5 håndsendere.

Grundig testet

– For oss har det vært av særlig betydning at fotoceller og klemlister har blitt testet på en grundig måte. Vi har erfart at byggebransjen har sterkt fokus og kontroll på de fastmonterte porter, mens de flyttbare, mobile porter har ikke hatt tilsvarende fokus, sier Rastad til Anleggsmaskinen.

– Til vår skyveport bruker vi motor og sikkerhetsutstyr fra FAAC I Sverige. I samarbeid med med FAAC har SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut testet vår mobile skyveport for byggeplasser iht. sikkerhetskrav for motoriserte porter, sier han videre.

– Vårt ønske med å gjennomføre denne testen, er for at entreprenør/byggherre får et bedre underlag for sin HMS-dokumentasjon. Dette har medført at vi har gått opp på antall klemlister for å sikre at porten skulle klare denne testen.

Tekniske data
Passeringsbredde: Opptil 5 m
Totalbehov for fri åpning: 12,3 m
Høyde grind: 2 m
Vekt grind: 750 kg
Vekt endestolpe: 112 kg

Fundamentene og portstolpene er konstruert for å kunne sette ned byggegjerder på hver side av grinden. Grindbladet er fylt med Nylofor 3D, et sveiset nettingpanel med rektangulære masker og forsterkninger horisontalt som gjør det stivt og solid.