– Trenger bare kaffe og dasspapir

Vi skrevet om Park & Anleggs sikkerhetsvogn tidligere. Men WIKS leverer også mange andre typer vogner.

Miljøvogn

– Vi kan lage spesialløsninger til hvilket som helst formål, egentlig. For eksempel har vi en miljøvogn for dem som jobber med asbest og/eller epoxy. Da kan de ta av seg «romdrakten» i den ene enden av vogna, gå gjennom en dusj, og komme ut i «ren sone» på andre siden. Det er også en vifte i den skitne delen av vogna som sørger for et konstant undertrykk, slik at asbestfibre og andre ulumskheter ikke skal lekke over i ren sone, forklarer Geir Wullum, daglig leder i WIKS.

– Markedet for slike vogner er nok større enn det har vist seg til nå. Dessuten burde det jo strengt tatt vært krav om dette også for kloakkarbeidere. Men Arbeidstilsynet har ikke lagt like stor vekt på det – foreløpig.

Annonse

Sandpapir eller fløyel

– Ellers er det spise-/toalettvogner det går mest av. Vi solgte faktisk akkurat en mannskapsvogn for seks personer, med garderobedel, skap og det hele, for 151.000 kroner. Alle vognene våre produseres i Tsjekkia, av selskapet Vezeko. Også kundens logo settes på der nede, og det til en svært rimelig pris.

– Vognene leveres komplett; det eneste kunden må gjøre selv er å kjøpe inn kaffe og dasspapir. Eller, vi kan jo levere det også, men man vet jo aldri om kunden foretrekker sandpapir eller fløyel, ler Wullum.