Ny V-plog fra Saltvik

BJERKVIK: Saltvik Mek AS har i samarbeid med svenske SSAB laget en ny V-formet snøplog.

Den nye modellen har fått navnet Saltvikplogen V-type. SSAB har bistått på materialsiden.

Hardox

Saltvikplogen V-type

Hele vingen er i Hardox 450.
(Foto: Saltvik Mek AS)

Hele vingen i den nye plogen er i Hardox 450. V-typen har utkastervinge som andre ploger fra Saltvik. Men V-typen er den første derfra med fjærende skjær.

Annonse

– Med den nye plogen flytter vi grenser innenfor plogproduksjon. Både med angrepsvinkel på 60 grader, utkastervinge, fjærende stål og bruken av Hardox 450. Denne kombinasjonen har ikke vært gjort før. Med så mye Hardox i plogen velger SSAB å gi Saltvikplogen V-type kvalitetsstempelet ”HARDOX® IN MY BODY”, sier Saltvik Mek AS.

Folk som har kommentert Saltviks bilder av plogen på Facebook har blant annet lurt på hvorfor plogen har en diger åpning i midten foran, som kan tenkes å legge igjen en diger stripe snø. Men det er ingen fare:

– Det skal være stål i midten. Men lastebilen stod og ventet på å laste den. Derfor rakk vi ikke å montere stålet før transport til messa, sier Ole Saltvik.

Tredje

Saltvikplogen V-typeDette er den tredje nye snøplogen Bjerkvik-bedriften har utviklet på det drøyt år. Den offentlige lanseringen skjer på Vei og Anlegg 2015 den 6 – 10 mai.