Ny avtagbar grip

Allerede i 1994 lanserte engcon en integrert grip på tiltrotator-modellen EC20, og siden den gang har stadig flere sett fordelene med å alltid ha med seg et griperedskap, sier Engcon i en pressemelding.

Se video nederst. 

Engcon grip demontert

Montering og demontering skal være fort gjort. (Foto: Produsenten)

Nå er det klart for neste generasjon integrerte griper.

Annonse

Q-safe

De nye modellene er ettermonterbare og tilpasset Q-Safe, engcons nye generasjon redskapsfester som hindrer uriktig låsing.

Den nye generasjonens gripekassett er konstruert med to kraftige kroker på den ene siden og en robust og enkel låsing av gripen på den andre.

Tilkobling

– Tilkobling av gripens hydraulikk skjer med et enkelt håndgrep, og dette betyr at den er svært lett å montere og demontere, samtidig som den er festet på en sikker måte. I likhet med de tidligere modellene har også den nye generasjonen integrerte griper innebygd lastventil som hindrer ufrivillig åpning av «kjeftene» ved aktivering av andre funksjoner på tiltrotatoren, sier Engcon i pressemeldingen.

Gripen er vinklet 15 grader i forhold til rotasjonsplanet. Det gir bedre mulighet til f.eks. å gripe gjenstander ved maksimal rekkevidde, og et mer loddrett grep ved 90 graders rotasjon av tiltrotatoren.

Mothold

Det blir mulig og bytte mothold slik at man kan ha ulike typer grep rundt objektet (f.eks. gummiert, riflet, m.m.)

Gripearmene er produsert i stål med høy trykkfasthet for optimal sikkerhet og styrke.

Engcon grip skuff

Mothold/utsparing i skuffebunnen gjør det enklere å bære stolper eller rør med den nye gripen.

En griptilpasset skuffeserie utvikles parallelt.

Baksiden av skuffen utformes slik at den har et uttak som er på linje med gripens mothold og som dermed fungerer som en forlenget støtte for det som gripes. Eksempelvis en stolpe eller et rør.

Andre typer redskapsfester beholder den faste og nåværende konstruksjonen av integrerte griper.

Engcon forventer å ha den nye gripen salgsklart til årsskiftet.