Ny 4×4 minidumper

Truxta 4×4 er midjestyrt og drives med bensin, diesel eller strøm. Noen kaller den dumper, andre mener det er en trillebår med motor.

I alle fall: Truxta Bendi 4×4 er er elektrisk. Den trekker på alle fire, styres med et ledd på midten og drives av en 24 V børsteløs el-motor.

Forbrenning

Den kan også leveres med Honda bensinmotor eller Yanmar dieselmotor. Versjonene med forbrenningsmotorer har hydrostatisk drift. Det vil vil si ingen girkasse, ingen drivreimer og ingen clutch som slites.

Annonse

– Vi er veldig spente på mottakelsen på messa, sier Olav Dalseth i Limaco AS, som har agenturet på maskinen.

Navnet på importøren hadde falt ut av artikkelen i aprilutgaven.

Innendørs

Minidumperen er bare 725 mm bred, og tar seg gjennom smale døråpninger innendørs. Med el-versjonen har man dermed produsert en minidumper tydelig rettet inn mot de som ønsker å benytte maskinen til innendørs arbeid. Fremkommeligheten skal være solid også til utendørs bruk.

En liten videosnutt av trillebårdumperen. Her med forbrenningsmotor, da vi ikke fant noen video med den nye, elektriske. Vi håper bare ikke området de står inne på er en tomt som skal traues ut. Det kommer i så fall til å ta sin tid med det utstyret…