Minigraver i spesialutgave

Rosendal gjør klart til messeåpning. Har med seg en Bobcat E10 som det finnes kun fem av. Viser også Doosan gravere i ny -5-serie, med Scania-motor.

– I forbindelse med Vei og Anlegg 2015 har vi lager en spesiell utgave av Bobcat E10, med unik farge og dekor. Det er laget en serie på 5 maskiner, som alle vil bli stilt ut på Vei og Anlegg, sier Rosendal Maskin i sitt nyhetsbrev.

Velutstyrt

Bobcat E10 er velutstyrt til å være så liten. Servospaker gjør hverdagen enklere og mer komfortabel for fører.

Annonse

Ekstra oljekjøler gir mulighet for kontinuerlig hammerbruk.

– Med en minste bredde på 71 cm, kommer denne til overalt, og er godt egnet for innendørs bruk. Vi leverer maskinene HK feste og skuffer fra SMP, sier Rosendal.

Artikkelen fortsetter under videoen

5-serie

Doosan DX 300-5

Doosan DX 300 LC-5. Har fått ny motor fra Scania.

På Vei og Anlegg kan man for første gang i Norge se de nye modellene fra Doosan. Den nye serien kalles -5, og erstatter de tidligere -3 modellene.

Utvendig design og nye steg 4-motorer er de viktigste nyhetene på -5.

Nå i første omgang er det 25-tonneren 255, 30-tonneren 300 og 17-tonns hjulgraver 170 som vises i -5-serien, sammen med hjullasterne 300 og 550.

Scania

De større beltegraverne – fra 300 og oppover – har i 5-serien fått motorer fra Scania. Disse har ikke partikkelfilter, men bruker SCR (Adblue-tilsetning) for å oppfylle steg 4-kravene.

Fra før har Doosans hjullastere svenske motorer. 255-graveren har Doosans egen motor.

Doosan har tatt inn et rikelig lager av steg 3b-motorer, og venter til 2016 med å lansere resten av graverne i -5-serien.