Hybrid også på andre størrelser

Keiko Fujiwara

Keiko Fujiwara er sjef for Komatsu i Europa. (Foto: Jørn Søderholm)

PARIS: Komatsu inviterte verdens anleggspresse til pressekonferanse på Intermat.

Her snakket Keiko Fujiwara – sjefen for Komatsu i Europa – mye om intelligent maskinstyring og samkjøring av maskinovervåking, posisjonering og maskinstyringen.

Maskinstyring

Integrering av maskinstyring i anleggets totale dataflyt begynner å bli velkjent for den norske anleggsbransjen, men snakkes fortsatt om som nyheter utenfor Norge.

Annonse

Fujiwara orienterte naturligvis om Komatsus nyheter på maskinfronten, der både dosere, rammestyrte dumpere, gravere i 11-serien og hjullastere i 7-serien har kommet ny de siste månedene.

Hybrid

Hybridgraveren HB215 har også kommet i en andre generasjon. Til nå er det levert drøyt 200 av hybriden i Europa. De er så fornøyd med den at de vil komme med gravere i andre størrelser med den samme teknologien.

Det vil skje i løpet av 1-2 år. Komatsu-ledelsen ville ikke på pressekonferansen på Intermat si noe om hvilke størrelse maskiner som blir neste med hybrid.

Sving

– Generelt ser vi at hybrid passer best til jobber med mye sving, sa Keiko Fujiwara.

Det betyr kanskje at det er mer sannsynlig at de kommer med hybrid på større lastemaskiner enn på de mindre servicemaskinene, om vi skal gjette på noe.