Gult trekkplaster

Salgssjef Morten Fjeld-Nilsen og resten av Engcon-gjengen gleder seg over drømmeforhold på Vei og Anlegg. Da snakker han ikke om været.

Det kan alle som var der stå inne for. Men responsen fra publikum framkalte det rene solskinn i Engcon-leiren.

Generasjon 2

Morten Fjeld Nilsen i Uddeholm

GLAD: Salgssjef Morten Fjeld-Nilsen i Uddeholm. (Foto: Jørn Søderholm)

– Som en drøm. Mange kom innom kun for å fortelle hvor bra generasjon 2 av Engcon tiltrotatorer fungerer for dem, sier Fjeld-Nilsen.

Annonse

Den største interessevekkeren var likevel Engcons EC-Oil-system, som konkurrerer med Oilquick. Systemet ble lansert første gang for fire år siden.

Nå vokser etterspørselen i takt med fokus på sikkerhet og kostbar arbeidstid på maskinførere.

Tilskuere

– Ja, EC-Oil-demonstrasjonen var vårt store trekkplaster. Demonstrasjonen på demofeltet hadde tilskuere hele tiden, og vi fikk mye spørsmål om det. Det er større fokus på sikkerhet rundt om i bransjen enn før, sier Morten Fjeld-Nilsen.

Med EC-oil på HK-feste, begge sider av tiltrotatoren og på aktuelle redskaper er det gjort på få sekunder å bytte redskap, uten at føreren trenger å forlate hytta. All tilkobling av hydraulikk, strøm og sentralsmøring sitter i EC-Oil-festet.

Ny grip

Engcon bød også på en aldri så liten førpremiere: En ny tiltrotator-grip er klar, og skal lanseres på svenske Maskinexpo senere i vår.

Gripen brukes til å plukke opp eller bære gjenstander. Den er demonterbar, men kan også stå på tilten samtidig som man har på skuff, pigg eller annet redskap.