Arctic Machine og Øveraasen blir partnere

Den finske produsenten Arctic Machine OY og Øveraasen AS har signert en samarbeidsavtale.

Juha Jäskeläa (t.v.) fra Arctic Machine OY og Thor Arve Øveraasen fra Øveraasen AS.

Juha Jäskeläa (t.v.) fra Arctic Machine OY og Thor Arve Øveraasen fra Øveraasen AS.

Vekst

Samarbeidsavtalen skal, ifølge en pressemelding, legge til rette for betydelig vekst i begge selskapene. Den har tre hovedmål:

  • Øveraasen AS skal representere Arctic Machine OY som partner for veivedlikeholdsutstyr på det norske markedet.
  • Øveraasen AS skal representere Arctic Machine OY som partner for spredere og ploger til flyplass på markedene hvor Øveraasen AS er aktive.
  • Arctic Machine OY skal representere Øveraasen AS som partner for flyplassutstyr på det finske markedet.

 

Annonse

 

Familieeide selskaper

– Begge selskapene får et mer komplett program for sine veivedlikeholds- og flyplasskunder. Dette gir store muligheter for vekst i etablerte markeder, og lettere innpass i nye markeder, sier adm.dir. i Øveraasen AS, Thor Arve Øveraasen.

https://www.youtube.com/watch?v=suKGwWhgnYg

– Begge selskapene er meget sterke på med tanke på teknologi og produktutvikling, og har dyktige organisasjoner som gjør våre felles mål om vekst mulig. Vi deler også en liknende bakgrunn og verdier som familieeide selskaper, fortsetter Juha Jääskelä hos Arctic Machine OY.

Det er planlagt at Elverum Maskin AS skal fortsette med produktene fra Arctic Machine i samarbeid med Øveraasen AS.

Ledende aktører

Arctic Machine OY er et av de ledene selskapene innen produkter veivedlikehold i Nord Europa. De har også produkter for flyplass og jernbane. Arctic Machine-gruppen har en omsetning på ca. 15 millioner Euro, hvorav 70 prosent er eksport til Skandinavia, Baltikum, Russland og andre tidligere Sovjet-stater.

Øveraasen AS er en av verdens ledende aktører innen vintervedlikehold på flyplasser, men produserer også redskaper for veivedlikehold og jernbaneutstyr. Selskapet har en omsetning på ca 50 millioner Euro, hvorav 70-80 prosent er eksport.