Tilt og rotor sitter bedre fast

Engcon, Rototilt og Steelwrist kjemper om å forsyne norske gravemaskiner med tiltrotatorer. SMP er også med i kampen med sin Swingotilt, men er nok mest kjent for HK-fester.

Alle er naturligvis til stede på Vei og Anlegg for å vise sine nyvinninger. I år har alle de tre store tiltrotatorprodusentene festeanordninger for redskap som er bedre, mer automatisert og mer idiotsikre enn tidligere.

Tredobbelt

Sist høst fikk Engcon en internasjonal pris for sitt nye redskapsfeste Q-safe. Det er tredobbelt sikret gjennom hydraulisk overvåking, mekanisk sikkerhetslåsing og elektronisk overvåking.

Annonse

Rototilt har kalt sin variant for Securelock. I videoen under forklares det hvordan den virker.

Steelwrist har på sin side valgt det noe mer forklarende navnet FPL framaksellås.

Mathias Haglund Steelwrist

Mathias Haglund er selger i Steelwrist Norge.

– Den nye framaksellåsen er et av de viktigste fortrinnene med våre nye tilter. Den gjør det umulig å miste skuffa, sier selger Mathias Haglund i Steelwrists nye, norske selskap.

Det er omtrent det samme som Engcon og Rototilt sier om sine løsninger.

Hardlock

I fjor skrev Anleggsmaskinen om SMPs Hardlock, som er et låsesystem for skuffer, tiltrotatorer og tilbehør som baserer seg på en eksentrisk aksel.

Alle produsentene har for øvrig mye mer enn tiltrotatorer på menyen. Skuffer og annet tilbehør har de alle. Engcon viser også ECoil, deres alternativ til Oilquick-systemet for raske bytter mellom redskap.

Tyveri

De grønn-svarte blir fra i år levert med tyverisikring, i form av individuell merking med Datatag.

Det skal være umulig å fjerne, og gjør at politi og toll i 197 land kan identifisere eier av en merket gjenstand.

 

Styring

Rototilt viser også fram sitt modellprogram i all sin prakt. Her blir det også fokus på hvordan det nye styresystemet ICS gjør at tilten ”snakker med” maskinstyringen. Men Rototilt har mye annet også.

– Vi lanserer også et nytt skuffeprogram og en egen, helt ny markvibrator. Og en del andre produkter og nyheter, sier Finn Thrane Johansen, sjef for Rototilt AS i Norge.