Opedal Anlegg avvikler

VOSS: Opedal Anlegg AS har besluttet å avvikle selskapet. 53 ansatte mister jobben.

Beslutningen ble tatt i forrige uke, og de ansatte informert på et allmøte mandag kveld, skriver Hardanger Folkeblad.

Lav ordreinngang

– Vi har informert de ansatte om at det er tatt en beslutning om å kjøre en styrt avvikling. Bakgrunnen er lav ordreinngang og større tap på flere prosjekter de to-tre siste årene, sier styreleder Roy Holth til avisen.

Annonse

Holth sier til Anleggsmaskinen at de ansatte blir sagt opp. Ingen blir automatisk flyttet over til søsterselskapet Opedal Drift AS.

– Men folk står jo fritt til å søke på stillinger, sier Holth.

Eksisterende kontrakter blir gjennomført før selskapet avvikles.

– E134 Stordalen er den største. Underentreprisen der er vi ferdige med i oktober. Verdier i utstyr og maskiner avhendes eller flyttes til andre selskaper. Det er viktig å få fram at dette er en styrt avvikling, sier Roy Holth til Anleggsmaskinen.

Eier

Kongsvinger-selskapet KB Gruppen Kongsvinger AS, som blant annet er inne i Contiga, Ø.M Fjeld og Gunnar Holth Grusforretning AS.

Opedal Anlegg er er inne på flere store jobber. De har hatt mye jobb i Odda, i etterkant av storflommen i elva Opo sist høst.

De er også inne på veiprosjektet E134 Stordalen. På 4,7 kilometer skal det bygges to tunneler på 1190 og 160 meter, samt vei i dagen. Opedal Anlegg AS har jobben med sistnevnte, samt en del annet. Totalt arbeid for 160-180 millioner.

Opedal Anlegg AS er et av to selskaper etter en fisjon av tidligere E. Opedal & Sønner AS. Det eies drøyt 90 prosent av KB Gruppen Kongsvinger AS, og omsatte i fjor ca 97 millioner på 53 ansatte. Selskapet oppgir å drive med anleggsprosjekter.

Opedal Drift AS er det andre selskapet. Det eies 100 prosent av KB-gruppen gjennom KB Vest AS, og omsatte i fjor nær 393 millioner på 172 ansatte. Opedal Drift driver anleggsarbeid og har flere vedlikeholdskontrakter.

Bildet øverst i artikkelen er fra E134 Stordalen.