Nettbrett for tøffe tak

Posisjoneringsutstyr og programvare for mobile enheter i anleggsarbeid står i kø. De store entreprenørene har skaffet seg erfaringer i ”papirløs” dataflyt i anlegget. Mobilversjon av Gemini Entreprenør er rett rundt hjørnet. Den nye nettutgaven av Anleggsmaskinen er spesielt tilpasset mobile enheter.

Beskyttede

Men fortsatt er de fleste telefoner og nettbrett tilpasset et liv i beskyttede omgivelser.

Det er ikke Galaxy Tab Active. Vi prøvde den noen uker i vinter, uten å komme i nærheten av å utfordre grensene for hva den tåler av vann, slag og skitt.

Annonse

Utendørs

Med Galaxy Tab Active har Samsung for første gang utviklet et produkt som er laget spesielt for bedriftsmarkedet. De har skjønt at mange jobber utendørs, og har behov for enheter som tåler det lille ekstra. Utfordringen med å utvikle robuste produkter er at man ofte ender opp med enheter som er vesentlig større og tyngre enn det man ønsker seg som forbruker.

Strøm

Tykke skjermer fører til at man må ha kraftigere lysstyrke som igjen trekker mer strøm for å klare å slippe lyset gjennom den tykke overflaten foran skjermen.

Galaxy Tab Active er i ”mellomstørrelse”, mellom smarttelefon og nettbrett i full iPad-størrelse. Formatet gjør det enkelt å holde enheten i en hånd og betjene med den andre. Den er 9,75mm tykk og veier 393 gram. Selve enheten er vanntett. Med en ekstra gummibeskyttelse som følger med i esken vil den tåle mer av slag og fall, men den blir vesentlig tykkere og mer klumpete.

Batteri

Enheten kan åpnes for å bytte batteri. Det kan være en fordel da flere personer på ulike skift bruker samme enhet, men sørger for å holde sitt eget batteri oppladet.

Den har inngang for pogopin-lader, en universal standard for ladestasjoner med dock. Det har kamera med autofokus og blitz, for bildedokumentasjon og scanning av QR- og strekkoder.

Sertifisert

Enheten er sertifisert til IP67. Det vil blant annet si at den overlever (minst) 30 minutter under en meter vann. Det er testet til å tåle fall fra 1,2 meter, men produsenten gir ikke garanti mot knust skjerm.

Enheten kjører som alt annet fra Samsung på Android operativsystem.