Mye nytt hos Hesselberg

Hesselberg fyller nesten tre mål med maskiner. – Ganske mange nyheter faktisk, sier salgssjef Tom Erik Hammer.

I år skal Hesselberg stå på det øvre området. Ikke på det nedre, der folk med fartstid fra tidligere Vei & Anlegg har vært vant til å se dem. Men det er liten fare for å misse dem likevel.

Store

Komatsu PC240-11

NYHET: PC 240LC-11 inngår i nyhetsrekka fra Komatsu.

– Vi blir godt synlige. Standen er i underkant av 3 000 kvadratmeter, og vi har med flere store maskiner. I år har vi faktisk ganske mange nyheter fra både Komatsu og Bomag, sier Tom Erik Hammer.

Annonse

Volumselgeren Komatsu PC210 er med, sammen med storebrødrene 240 og 290 og røslige 360, for eksempel. Alle i splitter nye -11-serie, med steg IV-motorer.

Komatsu PC 360-11

Kommer: Komatsu PC360 i 11-serien.

Komatsu presenterte på Intermat-messen i Paris nylig sin nye 11-serie av gravemaskiner.

PC360-11 var en av disse. I tillegg til den fornyede motoren, Komatsus egen med Adblue-tilsetning og steg 4, oppgis den av produsenten å ha seks prosent høyere brytekraft. Den skal også ha en ny driftsinnstilling som skal gi raskere arbeidssykluser og lavere kostnad pr tonn arbeid.

Premiere

Hesselberg har med den nye 17-tonneren PC170. Og kanskje blir det en premiere:

Komatsu PW148

KOMMER DEN? PW 148 ble vist på Intermat. Men rekker den fram til Oslo i tide?

– Jeg håper vi skal klare å få med den nye hjulgraveren PW148. Men det er uklart om vi rekker å få den fra fabrikken tidsnok, sier Hammer.

Nye hjullastere i -7-serien og nytt på valsefronten fra Bomag er også med. Hammer vil nødig avsløre alle nyhetene på forhånd, og anbefaler folk å ta en tur innom messa.

 

Nysgjerrig

Komatsu HB 215 hybrid

NYSGJERRIG: Hybrid-graveren PC215 er ikke ny. Men mange er nysgjerrig på den. På Vei og Anlegg kan den prøves.

De som er nysgjerrige på hybridgraveren Komatsu HB215 kan godt ta en tur innom demofeltet. Der blir det anledning til å prøve den, samt åttetonneren PC78 i -10-versjon.