Sterk og taus kompaktlaster

2,3-tonneren Weidemann eHoftrac 1160 løfter 13-1400 kilo. Det er mer enn sin dieseldrevne bror. Likevel trenger man ikke maskinførerbevis for å kjøre den.

Gaffeltruck

Hydraulisk feiekost på Weidemann eHOftrac 1160

FEIER: All lyd kommer fra børsten.

Stemas AS viste fram den nyeste kompaktlasteren fra Weidemann i midten av mars. Maskinen er satt sammen av kjente komponenter fra to leire: Maskin og lasteaggregat er fra Weidemann, mens den elektriske kraft- og framdriftspakken er fra Linde, som har laget elektriske gaffeltrucker i generasjoner.

To motorer

Den har to uavhengige motorer. Èn for framdrift, den andre for lasteaggregat og tredjefunksjon.

Annonse
Weidemann eHoftrac 1160 Morten Iversen

Morten Iversen er daglig leder i Stemas AS.

– Framdriftsmotoren er sterkere målt i newton meter enn tilsvarende dieselmaskin. Men motoreffekten er under 15 kW. Det vil si at den kan kjøres av hvem som helst, uten maskinførerbevis, sier Morten Iversen i Stemas AS.

Batteri

Den kan leveres med batteripakke på 240 eller 340 amperetimer. Den største gir inntil 4,5 timers bruk med blandet drift på en lading. Og her er det ingen tomgang som bruker energi: Står den stille så bruker den ikke strøm. Uansett om den står på ”on” eller ikke.

Weidemann eHoftrac 1160 motor

KRAFT: Her er det bare batteri. Motoren ligger inni der et sted, på størrelse med en kaffetermos.

Med den største 400V laderen tar det 4-6 timer å fylle batteriet.

Den elektriske maskinen går i produksjon nå i april, og blir vist fram på messa på en stand der Stemas står sammen med Anleggsgruppen.