Batteridrevet «hoppetusse» fra Wacker Neuson

Nullutslipp og lave driftskostnader kjennetegner de batteridrevne stamperne.

De nye batteridrevne stamperne er tilgjengelig i to versjoner: Den mindre modellen AS 30 er en spesialstamper for komprimering under rør, mens AS 50 brukes til alle klassiske stamperarbeider. Batteriet på begge maskinene kan tas av uten verktøy, slik at operatøren kan bytte det utladede batteriet med et ladet batteri med kun få handgrep. Dette konseptet gjør brukeren uavhengig av strømkilder og kabler i komprimeringsprosessen. På grunn av null-utslipp oppfyller begge modellene de strenge utslippskravene, spesielt for byggeplasser i bykjerner.

Wacker Neuson AS 50 - batteridrevet stamper

Batteridrevet stamper fra Wacker Neuson (AS 50).

Fleksibelt

– Den batteridrevne stamperen er virkelig en nyhet på markedet. Og den er et resultat av det tette samarbeidet med våre kunder, for vi har her oppfylt noen ønsker som foretak og brukere har lagt frem for oss, sier Alexander Greschner, bedriftsleder hos Wacker Neuson Produktion GmbH & Co. KG, i en pressemelding fra selskapet.

Annonse

– For eksempel ved bruk i grøfter og inne i bygninger kan den batteridrevne stamperen vise sin styrke med null-utslipp. For det utslippsfrie arbeidet skåner ikke bare helsen til brukeren, men utvider også bruksområdet for stamperen – og dermed fleksibiliteten til foretaket.

55 prosent lavere energikostnader

En ekstra fordel er de lave driftskostnadene. Typiske vedlikeholdsarbeider for tradisjonelle stampere, for eksempel på forgasseren, bortfaller på batteridrevne stampere. Dette gjelder også for energikostnadene: Gjennom drift med strøm er det mulig å spare rundt 55 prosent. Disse egenskapene, null utslipp og spesiell lønnsomhet i drift, er også grunnen til at den batteridrevne stamperen er merket med ECO-seglet fra Wacker Neuson – ECO for ECOlogy og ECOnomy. I tillegg til dette taler den enkle starten med knappetrykk for den batteridrevne stamperen. Batterier og ladere er utformet slik at de kan brukes uavhengig av modell.