40 Volvo til utleie

Utleiecompaniet AS (UCO) og Volvo Maskin har inngått en avtale der Volvo er utleiekjempens hovedleverandør av større maskiner. Avtalen har hovedvekt på gravemaskiner opp til 30 tonn og hjullastere opp til 20 tonn.

Hver eneste én med den nyeste og mest miljøvennlige motorteknologien på steg 4.

Uco og Volvo

AVTALE: F.v. Markedsjef David Kristianslund i Volvo, produktsjef i Volvo Morten Hvattum, maskinsjef Lars Nyløkken i UCO og innkjøpssjef Terje Paulsen i UCO. Foto: UCO

–Volvo Maskin AS har et godt utbygd serviceapparat. Det gjør oss i stand til å gi våre leiekunder den service og oppfølging de trenger, sier innkjøpssjef Terje Paulsen i UCO.

Annonse

Populært

Han sier seg meget fornøyd med å ha inngått denne avtalen, og peker på Volvo som en handlekraftig, moderne og profesjonell partner, med maskiner som er høyt preferert i bransjen.

–Sist, men ikke minst, opplever vi at Volvo har en miljøambisjon som sammenfaller med vår egen, sier Paulsen.

Som en start har UCO bestilt 40 maskiner fra Volvo. De første vil være representert på UCOs stand ved Vei og Anlegg.

Blanding

– De første 40 maskinene her er en blanding av gravemaskiner på hjul og belter, i størrelsesområdet 15 til 30 tonn, samt hjullastere opp til 20 tonn. Dette samsvarer størrelsesmessig med maskiner vi allerede har hatt i utleieparken siden 2010, sier Paulsen til Anleggsmaskinen.

E-serie

På graversiden er det utelukkende de nyeste maskinene i E-serien, mens hjullasterne er i H-serien. Noen av maskinene kommer ikke før til høsten. I juni kommer disse:

Andre maskiner kommer inn suksessivt etter hvert som de lanseres av Volvo.

Artikkelen fortsetter under Volvos promovideo av EC220EL, med fokus på hydraulikken: 

Maskinparken leies ut til et bredt spekter maskinentreprenører, fra små lokale foretak til store riksdekkende entreprenører.

Vokser

Utleie til kommuner og statlige etater er en voksende sektor.

– Tidligere leide man stort sett bare minigravere. Nå opplever vi imidlertid stor og voksende interesse for å leie maskiner i alle vektklasser. Vi ser jo helt klart en utvikling mot at flere nå vurderer å leie fremfor å eie. Markedet er jo ganske uforutsigbart fremover og mange vegrer seg for å gå inn i lange bindende leasingavtaler. De ser også fleksibiliteten ved å hele tiden kunne leie rett maskin til rett jobb, og er i tillegg sikret den nyeste teknologien i forhold til utslipp og drivstofforbruk. Med vår driftsgaranti er kundene sikret mot stopp i produksjonen hvis problemer skulle oppstå, sier Terje Paulsen.