10-tonner uten partikkelfilter

Den nye hjullasteren 418 gjør som mange andre JCB, men som få andre maskinmerker kan. Den greier steg IIIB-kravene uten partikkelfilter.

Utslippene fra motoren er så lave som de skal være, men det er ikkeno filter som skal brennes av daglig. Det er relativt sjelden kost i et marked der de aller fleste bruker dieselpartikkelfilter for å oppfylle kravene.

JCB 418 drives fram av en sekssylindret Cummins motor med 173 hk. Mellom den og akslingene står en sekstrinns ZF girkasse med lockup på alle gir. Den går som en kule, med maks hastighet 50 km/t på slett vei. Farta, størrelsen, kraften og girkassa gjør det til en super maskin for allehånde vedlikeholdsformål.

Annonse

– Den er kvikk. Fordi den ikke har partikkelfilter har den en motorkasse som skråner bratt nedover. Dermed er det god oversikt fra hytta. Maskinen er kortere og mer kompakt enn forgjengeren 417, sier salgssjef Olav Hauer i Rosendal Maskin.

Prisen? Den ligger i traktene rundt 1,1 million, avhengig av utstyr og dekk. I september ble den første kundemaskinen av den nye hjullasteren levert.