Her er det nye muligheter

Den nye R-serie gir muligheter ingen Rototilt har hatt før. Norge-sjef Hans Röring i Indexator forklarer hvorfor.

Indexator har lansert en ny serie Rototilt, i tre modeller for bæremaskiner fra 10 til 30 tonn. R-serien er produsert på en ny teknisk plattform som gir større muligheter til å skreddersy Rototilten etter kundens behov.

En helt ny høytrykkssvivel er kjernen i den tekniske plattformen. Den gjør det mulig å kjøre redskap som krever mye olje. Det er for eksempel fullt mulig å sette en feiekost, en vibroplate eller en betongfres rett på Rototilten.

Annonse
Hans Röring

Hans Röring peker på hydraulikkuttaket som gir nye muligheter på Indexator Rototilt R-serie. Til maskiner 10-30 tonn.

Takfeier

– I Umeå var det for eksempel en entreprenør som satte en roterende feiekost på Rototilten. Han brukten gravemaskinen til å feie tak for snø, sier Hans Röring. Han er Norge-sjef for Indexator Rototilt Systems AB.

Den nye R-serien har hydraulikkuttak direkte i godset på HK-festet. Her kan det settes på en hurtigkobling for uttak til hydraulisk utstyr.

– Det eliminerer behov for slanger som kan lekke eller rives av. Det gir også bedre effekt, sier Röring.

Til de minste Rototilt-modellene – for bæremaskiner 1,5 til 11 tonn – har Indexator nå lansert sine egne skuffer. Rototiltene RT 10, 20b og 30 leveres i pakke med pusseskuff, graveskuff eller smal skuff for kabelgrøfter.

– Vi ønsker å være en mer komplett leverandør. En ”one stop shop”, med rototilt, skuffer og klyper på ett sted. Det har vært stor interesse blant maskinforhandlerne, sier Hans Röring.

Til nylig har Indexators Rototilt – det er forresten bare de som rettmessig kan bruke betegnelsen ”Rototilt” – solgt sine produkter fra hovedkontoret i Sverige. Men fra i høst har de i gang sitt eget selskap i Norge.

Fire personer skal betjene norske maskinforhandlere med salg, verksted og delelager. Hensikten er å gi bedre service og raskere leveranser. Hans Röring er sjef for den norske avdelingen.