Solide resultater for Stangeland

Stangeland Gruppen hadde et solid år i 2023, og passerte tre milliarder i omsetning for første gang. I tillegg hadde eierselskapene over 150 millioner i resultat fra andre finansielle plasseringer.

Stangeland Maskin er lokomotivet i gruppen, både på omsetning og resultat, og ordreinngangen skal ha aldri ha vært bedre enn nå.

– Jeg er stolt av folkene våre og resultatene vi leverer. Resultatene er preget av langsiktig, solid jobbing i hele selskapet. Stangeland Maskin er en fornuftig, veldrevet forretning, som består av flinke folk som har det travelt og kjekt på jobb, og som bokstavelig talt er enormt flinke til å legge stein oppå stein. Det er jeg takknemlig for, sier Tommy Stangeland, daglig leder i Stangeland Maskin, i en pressemelding.

Annonse
Tommy Stangeland, daglig leder i Stangeland Maskin. (Foto: Stangeland)

Tommy Stangeland, daglig leder i Stangeland Maskin. (Foto: Stangeland) 

Stangeland Maskin AS passerte to milliarder kroner i omsetning i fjor.

– Jeg er også fornøyd med at ordreinngangen aldri har vært bedre enn den er nå, blant annet etter at vi i slutten av mai vant anbudet om å bygge den midtre delen av Rogfast sammen med Implenia.

Tar nye grep

Stangeland-konsernet har aldri hatt høyere omsetning enn i 2023. Kontantstrøm og resultater er på rekordnivå. Det skal først og fremst god, stabil drift, og gode prestasjoner i mange selskaper de har eierinteresser i.

– Vi passerer tre milliarder kroner i omsetning og oppnår et samlet resultat før skatt på 325 millioner inkludert eierselskaper. Selskapene vi er investert i er solide og leverer sterke resultater. Resultatet er fantastisk, sier Olav Stangeland, konsernsjef i Stangeland Gruppen.

Olav Stangeland, konsernsjef i Stangeland Gruppen. (Foto: Stangeland)

Olav Stangeland, konsernsjef i Stangeland Gruppen. (Foto: Stangeland)

Han legger til at det i tallene for 2023 er tatt et betydelig tap på en finansiell investering.

– Vi er offensive og tar stadig nye grep for å forbedre og styrke posisjonen vår. Det viser vi blant annet med kjøpet av kranselskapet Havator, vår største investering noen gang. Nå er vi, med Crane Norway og Havator, størst i Norden på kran. Flere nye selskaper ble en del av Stangeland Gruppen i 2023, som K. Volden Transport og Klingsheim Hogst & Hage. Vi holder stø, offensiv kurs også i 2024. Det er jeg stolt av, sier Olav Stangeland.