Hallingplast satser i Danmark 

Den norske rørprodusenten er nå til stede i alle nordiske markeder. Den erfarne bransjemannen Peter Ziegler er ansatt som salgssjef i Danmark.

Hallingplast produserer plastrør på Kleivi nær Ål i Hallingdal. Selskapets produkter brukes innenfor vann og avløp, havbruk, olje og gass, samt energi og telekommunikasjon. Plastrørene har en levetid på minimum 100 år. Dette ifølge en pressemelding fra selskapet.

Hallingplast etablerte seg i Sverige i 2015 og høsten 2023 ble kontoret i Finland åpnet. Nå står Danmark for tur.

Annonse

– Våre rør har blitt tatt godt mot i det danske markedet og vi har vokst raskt. For å fortsette den gode trenden har vi valgt å satse enda tyngre på Danmark. Våre naboer i sør investerer mye i infrastruktur, eksempelvis foregår det en stor utbygging og modernisering av energinettet, og de foretrekker rør av høy kvalitet til vann og avløp, sier daglig leder i Hallingplast, Sverre Tragethon.

Foretrekker rør fra Norden

For å lede satsningen er Peter Ziegler ansatt som salgssjef. Han har over 25 års erfaring fra leverandørindustrien til vann og avløp og energi i Danmark i og i Norden.

– Peter kalles litt spøkefullt «mr. Plastrør» i Danmark. Vi kjenner ham godt som dyktig konkurrent gjennom mange år. Han har et stort nettverk i Danmark og høy troverdighet i bransjen. Dette er en ansettelse vi er svært godt fornøyde med, sier Tragethon.

Ziegler vil jobbe tett sammen med Jonas Albin fra Hallingplast AB som har vært en nøkkelressurs i å bygge opp salget i Danmark.

– Ikke alle får en så spennende utfordring når de nærmer seg siste delen av karrieren. Hallingplast er et godt selskap med dyktige eksperter og vi har produkter av høy kvalitet. I Danmark er det en tradisjon å foretrekke nordiske produkter som varer lenge, og det blir en stor glede å hjelpe Hallingplast å vokse her nede, sier Ziegler

Det er særlig rør til vann og avløp det skal satses på. I tillegg er det store utbygginger på gang i fornybar energi fra blant annet hav-vindmøller som skal føres frem i ledningsnett under bakken.

– Det skal legges veldig mange rør de nærmeste årene for å skifte ut ledningsnett på vann- og avløpsnettet. I tillegg skal det etableres et større ladenett for el-biler. Min oppgave er å bidra med god teknisk rådgiving overfor både nye og gamle kunder i Danmark, sier Ziegler.