50 år med Vei og Anlegg

Vei og Anlegg 2024 samlet vel 23 000 anleggsfolk på NOVA Spektrum i Lillestrøm. Det ble en anleggsfest med både Norges-, Europa- og verdenslanseringer, og mye sosialt samvær.

Det er i år 50 år siden MGF arrangerte Vei og Anlegg for første gang, uten at det ble markert på noen spesiell måte. Vei og Anlegg ’74 ble holdt på Ullevål Stadion, men allerede i 1966 stilte maskinleverandørene ut anleggsmaskiner da foreningen arrangerte Den Tekniske Messen på Sjølyst.

For 40 år siden, i 1984, var første gang Vei og Anlegg ble arrangert på Hellerudsletta. Veldig mange husker de tolv gangene messen ble holdt på dette området for lange bilkøer og gjørmete parkeringsplasser. Dette var også blant årsakene til at messen ble flyttet innendørs til messehallene i Lillestrøm.

Annonse
Messegeneral Tone L. Grøstad, adm.dir. i Maskingrossisternes Forening (MGF), var veldig godt fornøyd med årets messe. (Foto: Runar Fredriksen)

Messegeneral Tone L. Grøstad, adm.dir. i Maskingrossisternes Forening (MGF), var veldig godt fornøyd med årets messe. (Foto: Runar Fredriksen)

Veldig godt fornøyd

Helt siden starten har besøkstallene ligget mellom 18 000 og 25 000 personer. På årets messe var det totalt 18 951 besøkende i løpet av de fire messedagene. Dette er en nedgang i forhold fra 2022, hvor besøkstallet var vel 20 000.

– Vi var spent på om nedgangstidene i bygg spesielt, men også en trangere økonomi hos entreprenører innen anlegg, ville føre til at tallene falt kraftigere enn det vi opplevde, sier messegeneral Tone L. Grøstad, adm.dir. i Maskingrossisternes Forening (MGF).

I tillegg til de registrerte besøkende var det 5137 registrerte utstillere, så det var totalt 23 688 personer innom i løpet av de fire dagene.

Annonse

– Vi er veldig godt fornøyde med messen, og vårt samarbeid med NOVA Spektrum. Både rigg og gjennomføring har gått knirkefritt, og vi har fått utelukkende positive tilbakemeldinger fra både utstillere og besøkende, sier Tone L. Grøstad.

Neste Vei og Anlegg blir i 2027, og MGF venter en endelig avklaring på hvilken uke det blir.

– Vi styrer mot omtrent samme tid, for mai er ingen god måned i 2027 heller, sier Grøstad.

Lange køer med anleggsfolk som skulle inn i messehallene. Vei og Anlegg 2024 hadde i underkant av 19 000 besøkende fra hele Norge. (Foto: Runar F. Daler)

Lange køer med anleggsfolk som skulle inn i messehallene. Vei og Anlegg 2024 hadde i underkant av 19 000 besøkende fra hele Norge. (Foto: Runar F. Daler)

Konkurs ble samtaleemne

I tillegg til godt besøk på NOVA Spektrum, var det også mange anleggsfolk på de forskjellige sosiale arrangementene som maskinforhandlerne arrangerte i Stor-Oslo-området. Og det ble ekstra pågang hos de fleste, da den planlagte festen ved Agder Gruppens nye anlegg på Berger ble avlyst som følge av konkursen. En konkurs som for øvrig var messens store snakkis.