Opplever rekordstor interesse for Rototilt

– Vi leverer Rototilt-produkter som aldri før, sier teknisk sjef Gjermund Stenerud ved maskingrossisten Entrack AS, som holder til like nord for Kongsvinger.

– Vi i Entrack har et stort utvalg til de fleste vektklasser på lager, fra 1,5 opp til 32 tonn. Vi har de fleste hurtigfester som finnes på markedet. Kundene har sterke preferanser, da må vi kunne levere, sier Stenerud. Et av merkene kundene etterspør mest, er nettopp Rototilt. Eller «rød rototilt» som de sier, forteller Stenerud i en pressemelding fra selskapet.

– De har vært en del av hovedleverandørene våre i de ti årene vi har vært maskingrossist. Kvaliteten er skyhøy. Vi ser tydelig at andelen som skal ha Rototilt hos oss stiger sammenlignet med konkurrentene.

Annonse

Solid historie

Entrack ble etablert i 1976, da Thorbjørn Kvesetberg kjøpte en nedlagt sagbrukstomt på Grinder i Grue kommune. Siden har firmaet utvidet i etapper slik at det i dag disponerer rundt 70 mål tomt og over 12000 kvadratmeter verksted, lager, butikk og kontorer.

– Siden den gang har vi vokst til 125 ansatte, og omsatte for 640 millioner i fjor. Entrack har ti avdelinger i Norge, fra Lillesand i sør til Ballangen i nord. Vi startet som salg av reservedeler til anleggsmaskiner, det driver vi fortsatt med.

I dag finnes til enhver tid rundt 400 maskiner under demontering i tillegg til et betydelig lager av demonterte komponenter.

Annonse

– Vi hugger mellom 60 og 80 anleggsmaskiner årlig og leverer betydelige mengder stål til resirkulering. Salg av brukte deler er stabilt og utgjør en betydelig og viktig del av omsetningen, sier selger og ansvarlig for markedsføring, Martin Tvengsberg.

Tilbyr Rototilt Control

Entrack AS er i dag særlig begeistret for å kunne tilby det nye systemet, Rototilt Control, til sine kunder.

Rototilt Control inkluderer selskapets første joysticks. I fjor vant selskapet prisene Red Dot Award og iF Design Award 2023 for nettopp joystickene RC Joysticks.

– De har virkelig lyttet til brukerne og utviklet et helt unikt produkt, sier Stenerud.

– Rototilt Control har også et brukergrensesnitt og display er veldig forståelig. Operatøren gjør oppstarten i displayet. Der får du tilgang til alt i en enkel interface.

Teknologien bak RC Joysticks har fokus på sikkerhet og skalerbarhet. Både maskinvare- og programvaredesignen oppfyller sikkerhetsstandarden ISO 13849.

– Vi opplever at dette er noe kundene vil ha, og som arbeidslivet i dag etterspør, forteller Stenerud.

Nært og godt samarbeid

Rototilt slår an hos kundene. Men også internt i Entrack har merket høy status.

– Jeg pratet nettopp med gutta som klargjør maskiner og monterer utstyr. De var tydelige på at Rototilt er lettere å installere enn konkurrentene. Vi ser tydelig at monteringstiden har gått ned, forteller Stenerud.

Entrack og Rototilt har fått et nært og godt forhold i de årene de har samarbeidet.

– Vår avdeling rapporterer direkte tilbake til Rototilt Norge. De er en høyt verdsatt samarbeidspartner. Har vi et problem kommer de hit til Grinder og løser det. Det er korte kommunikasjonslinjer.

Entrack trenger ikke å ha konkrete utfordringer for å kommunisere med leverandøren.

– Vi har jevnlig kontakt med Rototilt gjennom kvartalsmøter, der vi går gjennom status på leveranser og nye produkter, sier Stenerud.

«Forsikret» mot konjunkturer

Som selskap er Entrack delt i to, mellom maskindeler og ettermarked.

– Det er en jevn splitt, hver del står for omtrent 50 prosent av omsetningen, sier Martin Tvengsberg.

Det er flere fordeler med å ha flere ben å stå på.

– Går det treigere i nysalg, da kommer ettermarkedet. Sånn sett kan du si at vi har gardert oss.

Entracks kundegruppe spenner fra den proffe «riksentreprenøren» til bonden som har én gravemaskin og trenger nye deler.

– Vi har til sammen over 35 000 kunder i porteføljen. Det er et enormt potensial i kundegruppa. Hvis vi sender ut en flyer på mail treffer vi mange.

Miljøvennlig også internt

– All bygningsmassene her på Grinder er oppvarmet med jordvarme, supplert med flisfyring i den ene fabrikken, sier Tvengsberg.

Det er godt for klimaet og for økonomien.

– En del av de grønne valgene er gjort fordi det er investert for å spare kostnader.

Symbolpolitikk er det mindre av.

– Vi har ikke kjøpt nye elektriske servicebiler for å vise fram hvor miljøvennlige vi er, smiler han.

Rototilt passer godt inn i selskapets miljøprofil.

– Å installere Rototilt Control på en maskin fører blant annet til mindre bruk av diesel. Det passer oss godt å gjøre grønne valg som også gjør driften mer effektiv.