IFAT München 2024 i gang

Den tradisjonsrike IFAT-messen er i gang i München. Rundt 120 000 besøkende fra 150 land forventes å finne veien til den bayerske hovedstaden, som viste seg fra sin beste side i strålende vær under åpningsdagen.

Det som i 1966 begynte som en relativt liten fagmesse med navnet «International Trade Fair for Sewage Technology» eller «Internationale Fachmesse für Abwassertechnik» på tysk (derav navnet IFAT), er i dag verdens største og viktigste messe innen avfall, gjenvinning, vann og avløp.

42 fotballbaner

Årets messe kan vise til imponerende tall: Mer enn 3100 utstillere, 55 prosent av dem fra land utenfor Tyskland. IFAT München okkuperer totalt 300 000 kvadratmeter med utstillingsareal – tilsvarende 42 fotballbaner.

Annonse

Her vil det blant annet være presentasjoner fra veivedlikeholds- og gjenvinningssektoren. Mer enn 150 maskiner og lastebiler vil bli presentert, også elektriske og hydrogendrevne.

Messearrangøren forventer mer enn 120 000 besøkende 150 land, så Münchens hoteller, restauranter og ikke minst serveringssteder vil være svært travle.

Storfint besøk

IFAT München åpnet mandag 13. mai klokken 11 av Tysklands miljøminister Steffi Lemke.  I år vil IFAT München for første gang ha spesielt fokus på hydrogendrift. Dette temaet ble presentert allerede på åpningsdagen, av Bayerns økonomiminister Hubert Aiwanger.

Annonse

Er du på plass i München, eller kjenner du til noe spennende som vises på messen, som kan være interessant for våre lesere? Ta kontakt! (Njål Hagen – 917 93 407, nh@mef.no eller Runar Daler – 482 46 412, rd@mef.no)

Du kan lese mer om messa i neste utgave av Anleggsmaskinen (nr. 5).