Volvo-lærlinger rigger til Vei og Anlegg

Nå er det bare timer igjen til det braker løs med Vei og Anlegg 2024 på Nova Spektrum i Lillestrøm. Inne i hallene er det hektisk aktivitet, og på standen til Volvo Maskin er åtte lærlinger i full gang med å klargjøre maskinene.

Fra onsdag 24. til og med lørdag 27. april er det igjen duket for årets store happening i anleggsbransjen, da arrangeres Norges største anleggsmesse. Det er 18. gangen Maskingrossisternes forening (MGF) arrangerer messen, og andre gangen messen arrangeres på Nova Spektrum.

Klargjøring

Vi tok en liten tur rundt i messehallene to dager før åpning. Det var hektisk aktivitet med å få på plass maskiner og utstyr, rigging av lys, skjermer, roll-ups og messeutstyr, foliering av maskiner, og det lå en eim av polish og rengjøringsprodukter over hele messeområdet.

Annonse

På standen til Volvo Maskin var det en gjeng fornøyde lærlinger som bidro stort til å få ferdig standen til messestart.

– I år var det så stor interesse blant lærlingene hos Volvo Maskin Service (VMS) om å bli med på klargjøringen av standen vår, at vi måtte ha loddtrekning om hvem som skulle få komme hit, sier Frode Andersen, produktsjef i Volvo Maskin.

Verdens første

Lærlingene kommer fra VMS-avdelinger fra Kristiansand i sør til Bodø i Nord.

– De bidrar med vask og klargjøring, og det som eventuelt må gjøres av enkle justeringer på maskinene de to siste dagene før messen åpnes. De er også blant de første som får se flere av maskinene som vi viser frem, sier han.

På standen står blant annet den helt nye 50-tonneren Volvo EC500 og verdens første hydrogen-drevne Volvo EC 300 EL, som er bygget av Applied Hydrogen på Kongsberg.

Lærlingene bor på hotell og mandag kveld blir det hyggelig fellesmiddag.

– Vi ønsker å involvere alle i «Volvo-familien» og vi har stort fokus på lærlingene, og håper dette er med på å bygge merkevarestolthet, sier Andersen, før han haster videre i arbeidet på standen.