Lena-Valle-elever vant skole-NM

Vinneren av årets skole-NM i anleggsgartnerfaget ble «Den romantiske hagen» laget av elever ved Lena-Valle videregående skole. Kunnskapsministeren hyllet anleggsgartnerfaget i sin offentliggjøring av vinneren på Hagemessen 2024.

I sin offentliggjøring av årets vinner av skole-NM trakk Kari Nessa Nordtun frem anleggsgartnerne som en viktig samfunnsressurs på mange områder. Statsråden pekte blant annet på at anleggsgartnerne spiller en viktig rolle for å skape pene og praktiske uterom med bred funksjonalitet som vi alle har glede av. Nordtun gjorde også et viktig poeng ut av at de flotte designhagene som elevene har laget på Hagemessen viser hvor allsidig fagområdet er, ifølge en pressemelding.

Den romantiske hagen

Gjennom en hel uke konkurrerte elever fra hele landet i skole-NM i anleggsgartnerfaget. Konkurransen arrangeres gjennom et samarbeid mellom Norske anleggsgartnere – miljø og landskapsentreprenører (NAML), WorldSkills Norway og Hagemessen i regi av NOVA Spektrum. Før Hagemessen åpnet for publikum fredags morgen offentliggjorde kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun vinneren av årets skole-NM – Den romantiske hagen, laget av elever ved Lena-Valle videregående skole.

Annonse
Elevene ved Lena-Valle videregående skole vant med «Den romantiske hagen». (Foto: NOVA)

Elevene ved Lena-Valle videregående skole vant med «Den romantiske hagen». (Foto: NOVA)

Med hjerte for detaljer

Juryen skriver blant annet følgende i sin begrunnelse for valg av vinner:

«Vinnerlaget har utmerket seg med en hage som gir et optisk design, og evnet å lure noen i juryen til å tro at hagen var større enn den var. I tillegg ser juryen at laget har gjennomført oppgaven med hjerte for detaljer. De har vist god samarbeidsevne og god forståelse for opprinnelig plantegning. Arbeidet er utført i forhold til utlevert design, har tatt de endringer som har oppstått underveis, og løst dem på en kreativ og god måte. Studentene har vist gode planleggings- og gjennomføringsevner, og juryen er imponert over arbeidet de har lagt bak seg».

Kjendistung jury

Juryen for skole-NM i anleggsgartnerfaget har i år bestått av:

Worldskills ved Nils Karjetta

NAML ved Stig Aslaksen

Norske Hagedesignere ved Kirsti Marie Hougen

Finn Schjøll (Kjent fra TV2)

Kjersti Bergesen (Aktuell fra TV2s Tid for hjem og Tid for hage)

Espen Skarphagen (Aktuell fra «Grøntpodden», bloggen «Skarpihagen» og som ny dommer i Sommerhytten på TV2)