Lederskifte i Vassbakk & Stol

Fra 1. juni i år tar Richard Kvalevaag over som ny administrerende direktør i Vassbakk & Stol. Kvalevaag overtar etter Inge Jan Thorsen, som har vært leder i selskapet de siste 20 årene.

Kvalevaag er utdannet maskiningeniør fra det som i dag heter Høgskulen Vestlandet. Han jobbet 5 år i Petrotech, både internasjonalt og i Nordsjøen, før han kom til Vassbakk & Stol. Han kommer fra stillingen som prosjektsjef.

– Meget erfaren og dyktig leder

– Richard kjenner Vassbakk & Stol godt etter å ha jobbet over 17 år i selskapet og han har svært gode forutsetninger for å lykkes med videreutviklingen av Vassbakk & Stol, med utgangspunkt i det gode grunnlaget som er lagt, sier konserndirektør for anlegg i Skanska Norge og styreleder i Vassbakk & Stol, Anders Geirsta, i en pressemelding.

Annonse

– Han er godt kjent i markedet rundt Haugalandet og har også inngående erfaring fra og innsikt i flere av de store anleggsprosjektene som er gjennomført i samarbeid med de øvrige regionene i Anlegg, fortsetter han.

– Richard er en meget erfaren og dyktig leder. Han har vært med å skape og utvikle den kulturen som er noe av Vassbakk & Stol sin styrke. Han er kjent for en inkluderende lederstil og brenner for å skape verdi for kunder og samfunnet.

– Jeg er glad for tilliten til å lede Vassbakk & Stol, et solid firma med mange dyktige ansatte, fremover. Jeg ser frem til å videreutvikle VS, og bygge videre på den gode kulturen vi har i dag, sier Richard Kvalevaag.

Fra 1. juni i år tar Richard Kvalevaag over som ny administrerende direktør i Vassbakk & Stol. (Foto: Skanska Norge)

Fra 1. juni i år tar Richard Kvalevaag over som ny administrerende direktør i Vassbakk & Stol. (Foto: Skanska Norge)

– Enorm innsats

Styreleder Anders Geirsta benytter også anledningen til å takke Inge Jan Thorsen for hans innsats.

– Jeg vil takke Inge Jan for den enorme innsatsen han har nedlagt over mange år. For mange både i selskapet og i lokalsamfunnet, så er Inge Jan synonymt med Vassbakk & Stol. Han har vært en samlende og godt likt leder.

Inge Jan Thorsen vil fortsette i selskapet som sjefsrådgiver.

Eventyrlig vekst

Vassbakk & Stol har vært gjennom en nesten eventyrlig vekst etter at Skanska overtok selskapet for over 20 år siden. Den gang omsatte selskapet for 274 millioner kroner, mens det i dag omsettes for hele 2,4 milliarder kroner. Vassbakk & Stol, som har hovedkontor på Haugalandet i Koparvik, har en sterk lokal tilknytning, men deltar samtidig i prosjekter sammen med Skanska i alle deler av landet.