Racinginspirert Ford Transit og Ranger

Ford Pro lanserte nylig to nye motorsportsinspirerte nyttekjøretøyvariantene Transit Custom MS-RT og Ford Ranger MS-RT.

De to nye og eksklusive modellene er designet og utviklet i et tett samarbeid med Fords globale MS-RT-team – som er en divisjon av Fords rallypartner M-Sport. Ifølge Ford er begge modellene en kombinasjon av et råtøft motorsportinspirert design, enda bedre kjøreopplevelser og enestående lastekapasitet.

– Med disse MS-RT-modellene kan vi tilby våre kunder et nyttekjøretøy som fungerer utmerket som en arbeidsbil, samtidig som de virkelig står ut i mengden på alle måter. Både Ranger MS-RT og Transit Custom MS-RT er kjøretøy som har det lille ekstra, og som leverer uforfalsket kjøreglede uten at det går utover produktiviteten, sier salgssjef for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge, Espen Markussen, i en pressemelding.

Annonse

Helelektrisk og med 285 hk

Begge MS-RT-modellene bygger på siste generasjon Transit Custom og Ford Ranger, som også har vunnet kåringene «Van of the Year» og «International Pickup Award» for 2024.

Transit Custom MS-RT fås enten med firehjulstrekk, eller som helelektriske E-Transit Custom MS-RT. Med sine 285 hk/210 kW blir dette den sterkeste Transit Custom som noensinne er masseprodusert. Ranger MS-RT kommer med 3-liters V6 dieselmotor på 240 hk/600 Nm. Den er utstyrt med et spesielt hjuloppheng og hjuloppsett som skal forbedre kjøreegenskapene og gjør den til den ultimate «onroad» pickupen.

Til våren

Samtidig er begge nyttekjøretøyene tilkoblet og helintegrerte mot Ford Pros plattform med software og tilkoblede tjenester, FordPass Pro-appen og Ford Liive. Til sammen hjelper disse løsningene små og mellomstore virksomheter med å redusere eierkostnader og nedetid, samt å øke produktiviteten til nyttekjøretøyene, ifølge Ford.

Det vil bli åpnet for bestilling av nye Transit Custom MS-RT AWD, E-Transit Custom MS-RT og Ranger MS-RT våren 2024. Kundeleveringer skal etter planen starte fra sensommeren 2024.