Arctic Entrepreneur – Vinterdriftsprisen 2024 til Inge Bolme

Til fullt Elvis-show med Alex Rosén ble Vinterdriftsprisen 2024 overrakt Inge Bolme. Han fikk prisen for sitt store bidrag til videreutvikling av vinterdrift.

Vinterdriftsprisen er opprettet av Bransjenettverk Vinterdrift som har representanter fra Statens vegvesen, fylkeskommuner, kommuner, luftfart, entreprenører, utstyrsleverandører, konsulenter, og forsknings-/undervisningsinstitutt som jobber med vinterdrift.

Formålet med Vinterdriftsprisen er å gi anerkjennelse til personer eller firma som har gjort en vesentlig innsats innenfor fagområdet vinterdrift i Norge.

Annonse

Tusenkunstner

Prisen er delt ut sju ganger tidligere, og består av et relieff i bronse av en snømåker og et reisestipend fra Statens vegvesen.

Det var divisjonsdirektør Bjørn Laksforsmo i Statens vegvesen som delte ut prisen. I talen sa han:

«Årets pris går til en person som blir beskrevet som en tusenkunstner, en «Reodor Felgen», med et utall gode ideer. Prisvinneren har med sitt store engasjement bidratt sterkt til utvikling av kunnskap, metoder og utstyr for vinterdriften.

Han har gjennomført mange grundige tester av utstyr og metoder i vinterdriften. Disse testene har ført til forbedringer og nytenkning hos flere leverandører og har bidratt til endringer i Statens vegvesens krav i vinterdriften. Han utfordrer gamle «vedtatte» sannheter og har vært hovedpersonen bak modifiseringen av sandingsmetode som vil gjøre den mer miljøvennlig og kostnadseffektiv.

Han er svært dyktig formidler av faget og er nok den i Norge som besitter mest kunnskap rundt kombinasjonen strøutstyr, sand og sandkvalitet og den betydning for friksjon på vei.

Årets prisvinner har en unik kombinasjon av praktiske, teoretiske, analytiske og kreative evner. Prisvinneren har selv erfaring som brøytebilsjåfør på egen bil, og på den måten får han enda større respekt som fagperson og formidler. Han har «stå-på-vilje», kreativitet, positivitet og et engasjement for faget som smitter over på andre».