Arctic Entrepreneur 2024 – rekorddeltakelse

Tirsdag 23. januar var det igjen klart for Arctic Entrepreneur i The Qube på Gardermoen. Styreleder i MEF, Øystein Hope, ønsket velkommen til nok et rekordarrangement.

Etter uker med kulde og store snøfall, kom det varmluft fra Sør-Europa og varmet opp årets rekordstore Arctic Entrepreneur.

Noen minutter før åpningen var det hele 1766 (1700 i 2023) påmeldte deltakere – noe som er ny rekord, og flere kommer til i løpet av de tre dagene Arctic Entrepreneur arrangeres.

Annonse

– Hjertelig velkommen til anleggsbransjens landslagarena, dette er vårt Ullevål, dette er vårt «Hver gang vi møtes», dette er anleggsbransjens minutt for minutt i tre dager til ende. Her blir det fag, fest og foredrag fra morgen til kveld – et kinderegg i anleggsbransjens gule farger, sa Øystein Hope i åpningstalen.

– Her samles maskinentreprenører fra hele Norge, her ser vi maskiner og utstyr i verdensklasse, her er lærlinger og erfarne anleggsfolk, ledere, selgere, leverandører, utstillere og tilbydere av alt vi trenger.

Ekstra velkommen

Det er i år 42 år siden Anleggsdagene ble etablert, og første arrangement var 11. januar 1982 på Lillehammer. Det er 25 år siden første gang arrangementet ble holdt på Gardermoen, og i 2016 skiftet det navn til Arctic Entrepreneur.

– Første gang samlet arrangementet vel 100 deltakere, i år er vi nesten 1800 og antall utstillere er økt fra et titalls til årets 113, sa Hope.

– Jeg ønsker dere utstillerne ekstra velkommen. Dere er ryggraden i arrangementet.

Avlyste i siste minutt

I de neste tre dagen vil det bli holdt 53 foredrag og det blir mye sosial omgang.

Det var planlagt at både statsminister Støre og justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl skulle møte anleggsbransjen, men begge meldte avbud morningen arrangementet startet.

– Gode venner, i en omskiftelig og tidvis krevende verden, og en markedssituasjon som også er krevende, vet jeg i hvert fall en ting – vår store samling på starten av året er blitt en årlig begivenhet stadig flere setter pris på og deltar på. La oss sammen gjøre Arctic Entrepreneur 2024 til den beste i historien, avsluttet Øystein Hope.