Volvo med facelift og lengre rekkevidde

Volvo FL og FE har fått elektrisk rekkevidde på inntil 450 km, halvering av ladetid og nye, aktive sikkerhetssystemer.

Ifølge Volvo er FL og FE ideelle for de fleste bruksområdene i en travel by, for eksempel distribusjon, avfallshåndtering samt bygg og anlegg. De elektriske utgavene har vært i salg siden 2019, og solgt i mange markeder i Europa, Midtøsten, Afrika, Asia og Australia.

Ladekapasitet på vekselstrøm skal nå være nesten doblet til 43 kW, noe som omtrent halverer tiden det tar å lade opp batteriet. Batteripakkene som tilbys ble nylig oppdatert, og skal gi inntil 450 km total rekkevidde på én lading.

Annonse

– Volvo Trucks har et markedsledende utvalg av elektriske lastebiler, og vi forbedrer dem stadig for å gjøre det mulig for flere selskaper å ta steget og få utslippsfrie kjøretøy i sin daglige virksomhet, sier Jessica Sandström, leder for produktutvikling i Volvo Trucks, i en pressemelding.

Større jernmerke

De nye FL- og FE-modellene får også et nytt design med en fornyet front, lett gjenkjennelige LED-frontlykter og et større jernmerke i tillegg til Volvo-logo i fronten.

I tillegg skal alle drivlinjevariantene av Volvo FL og FE, inkludert elektrisk, gass og diesel, fått en rekke nye funksjoner.

Oppsummering av noen av oppdateringene:

  • De utvendige speilene er gjort slankere, slik at sjåføren får bedre direkte sikt til omgivelsene.
  • Interiøret har fått nye LED-lys og et låsbart innvendig oppbevaringsrom.
  • Volvo FL og FE kan utrustes med et 360-graders fugleperspektivkamera og/eller et kamera som viser siden.
  • Den nye nøkkelen har fått nye brukervennlige funksjoner.
  • Den elektriske versjonen har et nytt elektrisk kraftuttak, noe som gjør det mulig med påbygg uten en elektromekanisk motor, noe som gjør påbyggingen enklere og sparer vekt.
  • Nye sikkerhetssystemer inkluderer deteksjonsteknologi for myke trafikanter, blindsoneovervåkning og trøtthetsvarsling.

De nye Volvo FL- og FE-modellene kan bestilles nå, og kundeleveringer starter i første halvår 2024.