Ny tiltrotator fra Rototilt

Rototilt Control er et nytt produktkonsept fra Rototilt med tiltrotatorer, joysticks og et nytt og styresystem. Nå utvides konseptet til bruk på enda flere gravemaskiner, først ut er den kompakte tiltrotatoren RC3.

Rototilt Control ble lansert i fjor med styresystemet RC System, håndtakene RC Joysticks og tiltrotatorserien RC Tiltrotators. Den nye appen RC Connect, som også er en del av konseptet, gjør det også mulig å få fjernstøtte ute i felt.

Siden lanseringen i 2022 har konseptet blitt utvidet med stadig flere modeller. Nå forteller Rototilt at tiltrotatoren RC3, for gravemaskiner mellom 6 og 12 tonn, også inkluderes i utvalget.

Annonse

– Selv de mindre gravemaskinene blir stadig mer avanserte. Nyhetene i Rototilt Control kan ha store fordeler for disse maskinene, og der er RC3 den første modellen, sier produktsjef Sven-Roger Ekström, i en pressemelding.

– Kompaktsegmentet har vokst stadig mer de siste årene. Med egen plass til gravemaskinsystemet og forbedret hydraulikk kan RC3 gi mindre gravemaskiner enda større presisjon.

Flere lanseringer

De nye tiltrotatorene i RC-serien brukes sammen med styresystemet RC System, og sikkerhetsløsningen SecureLock er inkludert som standard.

Annonse

– Sikkerheten på arbeidsplassen er alfa og omega. SecureLock er basert på en patentert løsning med elektroniske sensorer i sikkerhetslåsen, og den oppfyller de strenge sikkerhetskravene i EN474, forteller Ekström.

Salgsstart for RC3 er planlagt til 6. oktober 2023, og ifølge Rototilt kommer det flere lanseringer fremover.